ÄKS

Ydinkeskustan kaava-valitus eteni korkeimpaan hallinto-oikeuteen

30.11.2017 12:35
Tämä kaava ei miellytä kaikkia.
Valituksessa ehdotetaan, että kaava palautetaan käsittelyyn siten, että huomioidaan nykyisen torin paikka toimivana ja riittävänä.

 

Erkki Kautto, Raimo Poikonen ja Tapio Heimonen valittivat uudistuvan ydinkeskustan kaavasta maaliskuussa 2017. Hämeenlinnan hallinto-oikeus ei nähnyt valtuuston päätöksessä mitään huomautettavaa ja hylkäsi valituksen. Nyt valitus on viety eteenpäin korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Valituksen perusteluina esitetään muun muassa läheisen Viiskulman liikenteen melu-  ja hajuhaittoja, taustaselvityksen puutteita, arkkitehtuurin keskeneräisyyttä ja sitä, että kaupunkilaiset vastustavat toripaikan vaihtoa.

– Mielestämme vanha tori toimii hyvin. Keskeinen kortteli, jolla se sijaitsee tulee suunnitella vuorovaikutteiseksi ihmisten keskeiseksi avaraksi tilaksi, jossa viihdytään, tehdään ostoksia, ollaan turvallisesti, huomioidaan eri ihmisryhmät (vanhukset, vammaiset lapset jne) ja heidän tarpeensa. Myös hyvin suunnitellulle alueelle on mahdollista asettaa harrastus- ja kilpailutoimintaa, alkuperäisessä valituksessa sanotaan.

Kaupunki vaatii valituksen kumoamista. Valitus on jo tähän mennessä viivästyttänyt keskustan uudistamista ja monitoimiaukion rakentamista.

– Kiinnostuneita sijoittania on ollut useita, mutta he ovat vetäytyneet tämän valituksen takia, kaavoituspäällikkö Olli Kinnunen sanoo.
– Nyt potentiaalisille sijoittajille joudutaan myymään eioota. Ja nämä isot kiinteistösijoittajat eivät jää odottelemaan vaan vaihtavat nopeasti paikkakuntaa, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. Osku sanoo:

  Mitenkähän saataisiin nämä kolme sankaria maksamaan näiden valitusten aiheuttamista häiriöistä. Miten voi joku rakastua mokomaan aukioon joka ei vaan ole yhtä toimiva kuin tuleva tori alue. Toivotaan että järki voittaa ja pian.

  1. HP:nen sanoo:

   Niinhän se, ei yksittäisihmisten asiaa noteerata, etenkään siloin kun on jostain yhteiskunnallisuudesta kyse, ei niin vaikka vain yhden ihmisen esittämä asia asiana todellisuudessa monessa asiassa asianmukaisempi mitä laumasieluisuudessa tehty suunnitelma.

   Ei ole tulevaisuuden Toripaikka Viiskulman liikenneympyrässä. Nyt sitten -sanokaapa yksikin vaihtoehto, että miksi Torikaikka sulloa liikenteen jalkoihin.

   Tuossa alla esitys, joka ei saa olla “valitus” vaan todelinen vaihtoehto, että miksi torin paikkaa pitää muuttaa. Mitään turhia lisäkustannuksia toteamus ei ole tuomassA. On hyvä, että luetaan oikein – ei Korkeimpaan ole ilmeisesti lähdössä valitus, ei periaatteellisuus, että “siellä taas joku valittaa”, missä on tässäkin asiassa yksittäisihmisten “valinnanvapaus”.
   On paremminkin polittinen vallan-näyttö voiman käyttö – Veljet päättäjät ovat kuin veljiä, veli veivaria keskenään.

   Alla noin asiaa eteenpäin vievät – ilmeisesti asian todellisuutta koittavat selventää.
   “– Mielestämme vanha tori toimii hyvin. Keskeinen kortteli, jolla se sijaitsee tulee suunnitella vuorovaikutteiseksi ihmisten keskeiseksi avaraksi tilaksi, jossa viihdytään, tehdään ostoksia, ollaan turvallisesti, huomioidaan eri ihmisryhmät (vanhukset, vammaiset lapset jne) ja heidän tarpeensa. Myös hyvin suunnitellulle alueelle on mahdollista asettaa harrastus- ja kilpailutoimintaa, alkuperäisessä valituksessa sanotaan.”
   Nyt sitten kaupunki vaatii kumoamista , huomatkaa – Kaupunki valittaa, mutta sitä ei huomioida, että se kaupungilta valitus, ei, ei se – millään muotoa heiltä valitus oisi- ollen vain kuin ja ainostaan mitään sanomaton perustelu.

   “Kaupunki vaatii valituksen kumoamista. Valitus on jo tähän mennessä viivästyttänyt keskustan uudistamista ja monitoimiaukion rakentamista.”

 2. Ile sanoo:

  MItenkähän saataisiin kaupungin toiminta päivänvaloa kestäväksi, niin todennäköisyys valituksiinkin varmaan vähenisi… Kiinnostuneita sijoittajia jonossa. Vain näyttö puuttuu.

 3. Erkki Kautto sanoo:

  Tuonoselle ja Kinnuselle.Tuokaa ihmeessä heti ne potenttiaalisten yrittäjien nimet ,jotka ovat kiinnostuneita rakentamaan purkamanne alueen paikalle.Ei taida totellisuudessa olla ketään.Alue,niminttäin ei ole rakentajalle ilmainen,kun lasketaan tontin nykyneliö hinta.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy