Äänekosken kirjastoissa pääsee helmikuussa kokeilemaan virtuaalilaseja


Virtuaalitodellisuus on tietokoneella keinotekoisesti mallinnettu tekotodellisuus, jonne päästään virtuaalitodellisuuslaitteiden avulla. Laitteistoon kuuluu tietokoneen lisäksi virtuaalilasit ja käsiohjaimet.

 

Poken Tulevaisuuden Teknologia -koulutuksessa olevat opiskelijat Maija Hirvanen, Soili Koivumäki ja Pekka Mäenpää järjestävät VR-lasien esittelytilaisuuksia Äänekosken kirjastoissa helmikuussa. Tapahtumat järjestetään pop up-tyylisesti, eikä ennakkoilmoittautumisia tarvita. Osallistujat voivat tulla kokeilemaan VR-laseja saapumisjärjestyksessä.

– Virtuaalimaailmaa on vaikea kuvailla, se pitää itse kokea! Laitteiden käyttö on helppoa ja me opiskelijat opastamme vieressä, Maija Hirvanen kertoo.

Virtuaalitodellisuus on keinotekoisesti luotu ympäristö tai maailma, joka voi perustua joko olemassa olevaan maailmaan tai mielikuvitusmaailmaan. Virtuaalista kokemusta voidaan parantaa mm. erilaisten äänimaailmoiden avulla. Virtuaalitodellisuutta sovelletaan lukuisille eri aloille, mm. rakennusteollisuudessa, tieteen työkaluna ja viihde- ja pelialoilla.

– Virtuaalitodellisuus avaa monia uusia mahdollisuuksia, toteaa kouluttaja Toni Mikkonen.

Äänekosken kirjastoissa järjestettävissä esittelytilaisuuksissa on mahdollisuus valita rauhallinen, helposti lähestyttävä luontoaiheinen katselukokemus, liikunnallisempi toimintahetki musiikin parissa tai tulla kokeilemaan piirtämistä virtuaalimaailmassa.

Virtuaalielämykset sopivat melkein kaikille. Henkilöille, joilla on epilepsia, migreeni tai taipumus päänsärkyyn ei suositella virtuaalilaseja. Lapset alle 13-vuotta voivat tulla tutustumaan vanhempien seurassa.

Tule ja pue virtuaalilasit päähäsi ja nauti mieleenpainuvasta virtuaalielämyksestä!

Vastaa