Aivoista kannattaa pitää huolta – aloita maanantaina!


Kuvassa on saksanpähkinä.

Vaali aivojasi -tapahtuman osallistujat saavat käytännön vinkkejä omasta hyvinvoinnista, aivoista ja muistista huolehtimiseen.

Maaliskuun 11.–17. välillä vietetään aivoviikkoa, jonka tiimoilta järjestetään useita eri tapahtumia aivoterveyteen liittyen ympäri Suomen. Äänekoskella viikko aloitetaan Vaali aivojasi -tapahtuman merkeissä. Mistä oikein on kyse?

– Tarkoitus on edistää aivoterveyttä eri tavoin. Olemme levittäytyneet Äänekoskelle erilaisten toimintapisteiden merkeissä, ja jokaisessa on eri näkökulmia aivojen ja muistin terveyteen, kertoo Apetta aivoille -hankkeen projektityöntekijä Marianna Ikonen.

Osa tapahtumapisteistä on auki koko tapahtuma-ajan, osassa järjestetään lyhyempiä tuokioita. Jokaiselta pisteltä saa suoritusmerkinnän, kun ottaa maanantaista hetken itselleen – ja aivoilleen. Aloittaa voi mistä vain, ja suorituspassiin voi kerätä merkintöjä juuri sen verran, kuin itsestä tuntuu.

Luvassa on muun muassa muistijoogaa, viittomien opettelua ja sauvakävelytreeniä. Myös terveystietonsa voi testata ja verenpaineensa mitata samalla, kun hakee vinkkejä sote-viidakossa suunnistamiseen. Vähintään kuusi pistettä kiertäneiden kesken arvotaan palkintoja.

– Toiminta sopii ihan kaiken ikäisille, lapsista työikäisiin ja varttuneempiin. Esimerkiksi lounastauolla voi piipahtaa kaupungintalon pisteellä tutustumassa kognitiiviseen ergonomian kehittämiseen, Marianna Ikonen vinkkaa.

Vaali aivojasi -tapahtuma Äänekoskella ma 11.3. klo 10–13. Päivän aikataulu löytyy Keski-Suomen Muistiyhdistys ry:n sivuilta ja 28.3. ilmestyneestä ÄKSästä.

Vastaa