Ruumis katiskaverkossa alas Matilanvirran sillalta – 9,5 vuotta linnaa taposta


34-vuotiaan äänekoskelaismiehen kuoliaaksi puukottanut Kari Juhani Huovinen on tuomittu 9,5 vuodeksi vankilaan Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Taposta ja hautarauhan rikkomisesta tullutta tuomiota edelsi mielentilatutkimus, jossa Huovinen todettiin syyntakeiseksi.

Verityö tapahtui elokuun lopulla 65-vuotiaan Huovisen asunnossa Likolahdessa. Huovinen oli kutsunut naapuriasunnossa kyläilleen uhrin kotiinsa.

Miehet riitelivät naapurista kuuluneesta metelistä. Riidan päätteeksi Huovinen iski 34-vuotiasta puukolla kahdesti vatsaan.

POIKKEUKSELLISEKSI rikoksen teki Huovisen toimet surman jälkeen. Uhri ehti olla asunnossa pari päivää, minkä jälkeen Huovinen kuljetti uhrin peräkärryssä noin 30 kilometrin päähän Matilanvirran sillalle. Huovinen oli käärinyt uhrin mattoon, peittoon ja katiskaverkkoon. Uhrin pään ympärille Huovinen kietoi jätesäkin.

Laitettuaan vielä kiviä painoksi Huovinen pudotti käärön sillalta veteen. Sukeltajat löysivät ruumiin muutaman päivän kuluttua.

Huovinen joutuu korvaamaan uhrin tyttärelle 8 500 euron korvauksen kärsimyksestä. Uhrin sisarukset vaativat myös korvauksia, mutta niitä oikeus ei myöntänyt. Ruumiinavauksesta, hautajaisista ja oikeudenkäyntikuluista Huovinen joutuu maksamaan lisäksi noin 15 000 euroa.

Huovinen on syyllistynyt henkirikokseen aiemminkin. Vuonna 2005 hänet tuomittiin kuudeksi vuodeksi vankeuteen törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Vastaa

 1. Tepa

  Siinä meni nuoren ihmisen elämä ja sukulaisille ei jäänyt kuin paha mieli. Olis Huovinen voitu laittaa maksamaan edes hautajaiskulut, kun itse ne aiheutti.

  Vastaa
 2. Sirpa Kujanen

  Äänekoski taitaa olaa top 10 Suomen murhatilastoissa.
  Loistaa edes jossain….

  Vastaa