Willessa kuvattiin Makumuistoja


”Onhan kädet pesty?” tiukkasi Pirjo ennen kokkauksen aloittamista.

Wille Olohuone & Keittiö toimi tv-sarjan kuvauspaikkana perjantaina 17. elokuuta. 

Jenni Kokanderin ja Kari Lumikeron juontaman Makumuistoja -tv-sarjan kuvausryhmä saapui Äänekoskelle tutustumaan äänekoskelaisen Pirjo Kunnarin makumuistoon kouluruoasta.

– Tässä ohjelmassa kierretään Suomea ja kerätään tarinoita ruoan ympäriltä. Tämä makumuisto on kouluruoasta, mikä on hyvin ajankohtaista, sillä suomalainen kouluruoka täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Suomalainen kouluruoka on erittäin merkittävä juttu ja Suomi on ollut tässäkin asiassa edelläkävijä. Kouluruoan ansiosta lapset voi kesän jälkeen laittaa hyvillä mielin kouluun, kun tietää, että yhteiskunta ottaa kopin myös ruokapuolesta, juontaja Jenni Kokander sanoo.

Kouluruokamuiston virkistämiseksi Willen keittiössä keitettiin ruispuolukkapuuroa vanhalla reseptillä. Reseptin Kunnari löysi vuoden 1967 Kotitalouden oppikirjasta.

– Kouluruoka edistää naisten tasa-arvoa, mihin Jennikin tuossa viittasi. Ruispuolukkapuuro on hyvä perinneruoka ja sitä voi syödä yhdestä kattilallisesta useampaan kertaan, mikäli puuroa vatkaa. Moni ei tiedä, että ruispuolukkapuuroa voi vatkata ja kannattaa muistaa, että vatkaa aina vain sen annoksen, jonka meinaa syödä, Kunnari muistuttaa.

Wille valikoitui kuvauspaikaksi historiansa ja tunnelmansa takia.

– Rakennus on aiemmin toiminut kouluna, ja tässä on sitä vanhan koulun henkeä yhä. Tosi hieno paikka, tuottaja Taina Heinonen sanoo.

Kuvausryhmän läsnäolo aiheutti sovittelua Willessä, mutta asiakkaat palveltiin silti aivan kuten ennenkin.

– Tässä hommassa ei ikinä tiedä, millainen päivä on tulossa, Wille Olohuone & Keittiön yrittäjä Päivi Peltola naurahtaa seuratessaan kuvausryhmän toimintaa.

 

Kahdeksanosainen Makumuistoja -sarja alkaa 12.12. MTV3-kanavalla.

Yhteisselfie on hyvä muisto hienosta päivästä.

Kari Lumikero, Pirjo Kunnari ja Jenni Kokander olivat hyvää pataa keskenään.

Nappaa resepti talteen!

Pirjo Kunnari ei olekaan ihan mikään tavallinen kotikokki.

 

Vastaa