ÄKS

Äänekoskelle Suomen 31. Uusyrityskeskus ja Hube Helsinki mukaan verkostoon

28.05.2021 20:21

Äänekosken kaupunki on liittynyt jäseneksi Suomen Uusyrityskeskukset ry:hyn ja tarjoaa jatkossa alkavan yrittäjän palveluja osana Uusyrityskeskus-verkostoa. Nyt Suomessa on 31 Uusyrityskeskusta, joiden toiminta-alueella asuu yli 4,4 miljoonaa suomalaista eli 81,2 prosenttia väestöstä.

 

Verkoston uusi yhteisöjäsen Hube Helsinki haluaa olla mukana edistämässä uutta yrittäjyyttä, koska yrittäjyyttä Suomi tarvitsee. Keskisessä Suomessa sijaitseva Äänekoski haluaa olla yrittäjyyttä tukeva ja kasvattava, tulevaisuuden palveluja tarjoava kaupunki.

– Kestävän yrittäjyyden edistämiseksi tarvitaan vaikuttavia verkostoja ja silloin osana valtakunnallista Uusyrityskeskus-verkostoa saadaan tarvittavaa tukea alueelle. Tulevaisuudessa tarvitaan uusia työkaluja myös yritysneuvontaan, sanoo elinvoimajohtaja Sari Åkerlund.

Hube Helsinki on markkinointiviestinnän toimisto, joka tarjoaa muun muassa strategista suunnittelua ja konseptointia, sisältömarkkinointia sekä video- ja animaatiotuotantoa. Yritys on vastikään täyttänyt viisi vuotta. Perustajajäseniin kuuluva Kimmo Koivikko kertoo yrittäjyyden ja yhteiskuntavastuun olevan lähellä kaikkien perustajien sydämiä.

– Suomi tarvitsee yrittäjiä ja yrittäjyyttä. Hube Helsinki itse on nuori yritys ja tiedämme, kuinka paljon aloittavan yrittäjän pitää sisäistää uusia asioita heti alusta alkaen.
Yrittäjyyttä suunnittelevilla on usein kova palo ryhtyä heti toimiin, jolloin realismi saattaa jäädä vähän taka-alalle.

– Suomen Uusyrityskeskusten yritysneuvojilla on tässä tärkeä rooli – kokeneiden neuvojien näkemyksiä kannattaa kuunnella karikoiden välttämiseksi, toteaa Kimmo Koivikko.

Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Susanna Kallama iloitsee uusista jäsenistä.

– On hienoa, että Hube Helsingillä on jäsenyyteen myös yhteiskuntavastuullinen ote. Äänekoski puolestaan on vahva teollisuuskaupunki, joka haluaa panostaa yrittäjyyteen ja yritysekosysteemien rakentamiseen. Äänekosken Uusyrityskeskus täydentää osaltaan Keski-Suomessa aloittaville yrittäjille tarjoamiamme palveluita. Tässä yhteistyössä kaikki voittavat ja yhdessä toimimalla autamme yrittäjiä parhaaseen mahdolliseen alkuun, sanoo Kallama.

Suomen 31 Uusyrityskeskusta tarjoaa maksutonta ja luottamuksellista yritysneuvontaa alkaville yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville. Uusyrityskeskusverkoston taustatukena on yli 1500 yrityselämän asiantuntijaa. Uusyrityskeskusten neuvonnalla on ISO 9001:2015 -laatusertifikaatti. Laatukriteerit edellyttävät, että kahden vuoden kuluttua yli 90 prosenttia ja viiden vuoden kuluttua vähintään 80 prosenttia Uusyrityskeskusten kautta toimintansa aloittaneista yrityksistä on edelleen toiminnassa. Suomen Uusyrityskeskukset ry on paikallisten Uusyrityskeskusten yhteistoimintajärjestö. www.uusyrityskeskus.fi

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy