ÄKS

Äänekoski Äksön – Keskusta täynnä Äksöniä

06.06.2023 08:31
Kuva: Sini ja Pete

Nyt viimeistään kannattaa merkitä kalenteriin 10.6. klo 10-15, sillä Äänekoski Äksön on jo tällä viikolla ja ohjelmakattaus on todella monipuolinen!

 

Tapahtuma-alueena toimii Keskustan alue, eli Rantapuisto, Keskusaukio, Kaupungintalon parkkipaikka sekä kivijalkaliikkeet. Äksöniä tarjoilevat mm. Äänekosken kaupungin piste, Kesäkaara, peräkonttikirppis, myyntikojut, eri toimijoiden esittelypisteet sekä kivijalkaliikkeiden kampanjat.

Äänekoski Äksön järjestetään kolmatta vuotta peräkkäin ja sen tarkoituksena on lisätä keskustan alueen elinvoimaisuutta. Kaiken ikäisille tarkoitettu ilmaistapahtuma tuo keskustaan monipuolista ohjelmaa. Tarjolla on live-musiikkia, peräkonttikirppis, lelujenvaihtopiste ja paljon muuta. Kesän avaava tapahtuma on suunniteltu niin, että kävijät viihtyisivät keskustan alueella mahdollisimman pitkään ja tutustuisivat samalla myös paikallisten liikkeiden tarjontaan. Keskustan alueen kivijalkaliikkeet ovatkin luoneet Äksön viikonlopulle houkuttelevia kampanjoita. Tapahtuma-alue on tällä kertaa laajempi, jotta eri toiminnot saadaan sijoiteltua toimivammin alueelle eikä liikennettä tarvitse rajoittaa sulkemalla katuja.

-Tämän kesän Äksöniin on tulossa huimasti ohjelmaa koko perheelle! On mahtavaa, miten monta eri toimijaa on saatu yhdistämään voimat ja järjestämään tätä tapahtumaa. Nyt onkin oiva tilaisuus tutustua kivijalkaliikkeiden tarjontaan ja nauttia kivasta kesäpäivästä Äänekosken keskustassa, kommentoi tapahtumaa järjestämässä ollut Ella Tuovinen Äänekosken Yrittäjät Ry:stä.

Elämyksiä perheen pienimmille

Tapahtuman avaa lastenmusiikkiyhtye Mutaveijarit, jonka energinen esitys herättää aamu-unisimmatkin kuulijat. Äänekosken kaupungin pisteellä on mahdollisuus lelujen vaihtoon. Kierrätyshengessä voit tuoda vanhan lelusi pisteelle ja valita tilalle mieluisan käytetyn lelun. Ylimääräiset lelut lahjoitetaan Äänekoskella asuville ukrainalaisille lapsille tapahtuman jälkeen. Lisäksi tapahtumasta voi ostaa muun muassa hattaraa ja muita herkkuja. Kesäkaara tarjoaa hauskaa tekemistä keskustassa ja kannattaakin käydä katsomassa, millaista ohjelmaa siellä on tarjolla.

Myös vanhemmat viihtyvät

Aamun esityksen jälkeen on hyvä suunnata tutustumaan keskustan liikkeiden kampanjoihin ja hakea samalla pientä purtavaa. Välipalaa ja hieman täyttävämpääkin purtavaa voit nauttia viihtyisissä kahviloissa ja lounasravintoloissa tai vaikkapa noutaa eväät mukaan Rantapuistoon. Keskusaukiolla ja sen läheisyydessä on erilaisia kojuja, joiden tarjontaan kannattaa tutustua. Kaupungintalon parkkipaikalla pidetään peräkonttikirppistä, josta voi tehdä kivoja löytöjä pikku rahalla. Rantapuiston lavalla päivällä tunnelmaa pitävät yllä Jesse Kaikuranta sekä Jarkko Martikainen.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy