Äänekoski aloittaa yt-neuvottelut


Äänekoskella aloitetaan yt-neuvottelut.

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti aloittaa kaupungin henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat työntekijöitä, joiden työ on tilapäisesti koronaviruksen vaikutuksien vuoksi vähentynyt.

Koronavirusepidemiasta johtuvat poikkeusolot ja valtioneuvoston sen johdosta tekemät linjaukset vähentävät merkittävästi toisaalta kaupungin tarjoamien palvelujen kysyntää ja tarvetta ja toisaalta viranomaismääräysten johdosta kaupungilla ei ole enää mahdollisuutta tarjota kaikkia normaaliolojen palveluita. Joissakin toiminnoissa sen sijaan työmäärä on poikkeusoloista johtuen lisääntynyt ehkä jopa voimakkaasti. Henkilöstötarvetta epidemian aikana sekä henkilöstön mahdollisuutta siirtyä toisiin tehtäviin on selvitetty yhteistyössä toimialojen kanssa. Henkilöstöresurssin siirtäminen lisääntyviin tehtäviin on käynnistynyt ja jatkuu edelleen.

Tänään tiistain kokoontunut kaupunginhallitus päätti, että Äänekoskella käynnistetään tuotannollisin perustein työnantajan ja henkilöstön väliset yhteistoimintaneuvottelut.

Neuvotteluilla tavoitellaan niiden työntekijöiden/viranhaltijoiden määräaikaista, enintään 90 päivää kestävää lomauttamista osa- tai kokoaikaisesti, joiden työ on tilapäisesti vähentynyt. Kaupungilla nimetään neuvottelijoiksi työnantajan edustajina henkilöstöjohtajan ja kussakin tapauksessa neuvoteltavaa kohderyhmää edustavan toimialajohtajan ja vastuualueen esimiehen.

Vastaa

  1. Yhteistoiminta

    Kunpa painottaisivat vastuuesimiehille myös, että yksiköissä otetaan huomioon työntekijöiden omaa vapaaehtoisuutta ja rahatilannetta. Ettei lomauteta sitä, kuka haluaisi olla töissä ja pidetä töissä sitä, kuka voisi ottaa lomautuksen.
    Näin se menee myös vastuullisissa yrityksissä.

    Vastaa