ÄKS

Äänekoski hakee näkyvyyttä MM-ralleissa

07.03.2024 10:37 (muokattu 08.03.2024 09:27)
Arkistokuva.

AKK Sports Oy on lähestynyt Äänekosken kaupunkia Secto Rally Finlandin järjestämiseen liittyvästä yhteistyöstä.

 

AKK Sports Oy:n kanssa on käyty alustava keskustelu 9.2.2024 ja tämän jälkeen kaupunginhallituksen kokouksessa 19.2.2024 esiteltiin AKK Sports Oy:n ehdotus. Erikoiskoe ajetaan Äänekoskella perjantaina 2.8.2024. Erikoiskoe ajetaan kahteen kertaan, aamupäivällä ja uudelleen iltapäivällä. Tarkemmat kellonajat ja reitti julkaistaan 5.3.2024 Helsingin Pasilassa järjestettävässä lehdistötilaisuudessa.

Yhteistyösopimuksen hintalappu on kaupungille 25 000 euroa. Yhteistyösopimus sisältää erilaisia näkyvyyselementtejä, joista merkittävin on Äänekoski Areena erikoiskokeen varrelle.

– Tällä kertaa hinta sisältää kaiken: teiden huollot, lanaukset ja mahdolliset siltojen teot sekä peltojen vuokrat. AKK hoitaa kaiken, eli me maksamme näkyvyydestä. Saamme sadan metrin alueelle kaupungin mainosta. Pidämme hintaa suhteellisen edullisena, kun saamme rahalle vastinetta, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.

MM-rallia ajettiin edellisen kerran Koivistolla vuonna 2016. Tapahtuma oli kaupungin näkökulmasta katsottuna varsin menestyksekäs.

– Toivotaan tästä Saarikkaan erikoiskokeesta vieläkin parempaa, sillä saavutettavuus on hyvä. Jos tämä pätkä totetutuu Koiviston malliin peilaten, sillä voi olla jopa 10 000 katsojaa paikan päällä. Ollaan tyytyväisiä, että AKK halusi tuoda tapahtuman takaisin Äänekoskelle, Tuononen kiittelee.

AKK näkee Saarikkaan potentiaalisen paikkana, ja uskoo myös yleisöä tulevan paikalle.

– Kaupungin näkökulmasta lähdetään tapahtumaa tekemään markkinointi edellä, Tuononen sanoo.

Äänekoski Areenalla paikallisten yritysten, yhdistysten ja seurojen on mahdollista järjestää vastikkeetta erilaista toimintaa ja palveluja. Lisäksi sopimuksen mukaan Äänekosken brändi/logo on näkyvillä tapahtuman markkinoinnissa ja näkyvyyselementeissä erikoiskokeen varrella, Paviljongin huoltoparkissa, yleisöscreeneillä (20 sekunnin mainos) sekä tapahtuman muissa markkinointimateriaaleissa kuten katsojaoppaassa, verkkosivuilla ja somekanavilla. Äänekosken kaupunki vastaa materiaali- ja asennus-/purkukustannuksista.

Yhteistyökumppanina Äänekosken kaupungilla on myös mahdollisuus perustaa maksutta oma myynti-/esittelypaikka Paviljongin huoltoparkkiin koko tapahtuman ajaksi. Sopimukseen sisältyy 10 kpl EK-lippuja, jotka tullaan arpomaan kuntalaisten kesken.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy