ÄKS

ÄU:n yleisurheilulla superpäivä

13.02.2024 11:29
Arttu Mattila ja Heikki Vuorinen. Kuva Sanna-Mari Nyholm.

Sunnuntai oli todellinen superpäivä ÄU:n yleisurheilulle. Arttu Mattila ja Heikki Vuorinen edustivat Suomea Norjan Baerumissa kisatussa nelimaaottelussa Norden kamppenissa ja nuoriso- osasto teki kovaa jälkeä Kuortaneella.

Maaottelujen konkari Arttu Mattila ylitti kauden parhaansa 213 ja sijoittui kolmanneksi samalla tuloksella toiseksi tulleen Daniel Kososen kanssa. Kisan voittoon hyppäsi aikanaan hallissa 240 ylittäneen Stefan Holmin poika Melvin Lycke Holm tuloksella 216.

Ensimmäistä kertaa urallaan Suomi- paidan päälleen vetäissyt ja edustustehtäviin valittu Heikki Vuorinen suoriutui debyytistään kunnialla. Tasaisesta sarjasta jäi tällä kertaa piikkihyppy uupumaan ja tulos 726 riitti tasaisessa taistelussa 7. sijaan. Kisan voittoon ponkaisi kämppäkaveri Kasperi Vehmaa halliennätyksellään ja kauden kotimaisella kärkituloksella 781.

Avoimissa Pohjanmaan hallikisoissa Kuortaneella ÄU:n tytöt olivat pika- aidoissa hurjassa iskussa. Selma Pollari voitti ylivoimaisesti N17 sarjan aidat komealla ajallaan 8,46. Aika on N17 sarjan uusi Keski- Suomen piiriennätys ja T16 sarjan kaikkien aikojen toiseksi kovin noteeraus vain sadasosan Suomen ennätyksestä.

Aitojen lisäksi Pollari hyppäsi korkeudessa uudeksi ennätyksekseen 170. Tulos on N16 sarjan kauden kärkitulos Suomessa.

T15 sarjan 60 metrin aidoissa Peppi Soiluaho tykitti uuden piiriennätyksen ajalla 8,99. Vertailun vuoksi mainittakoon, että muuan Reetta Hurske juoksi samanikäisenä 8,96 ja Nooralotta Neziri 8,99. Peppi on loistavassa kunnossa.

Ville Kankainen kolmiloikkasi ylemmässä sarjassa (M19) hienoon ennätykseensä 12,95 ja sijoittui komeasti kolmanneksi. Tulos on 16- vuotiaiden poikien hallikauden kärkitulos.

Hallikausi jatkuu kiivaana heti ensi viikonloppuna Tampereen SM- halleissa. Nousukunnossa oleva Arttu taistelee korkeuden mestaruudesta ja Heikki mitalisijasta pituuspaikalla. Odotukset viikonlopun suhteen ovat varsin korkealla!