ÄKS

Biotuotetehtaalla valmistaudutaan vuosihuoltoseisokkiin

30.09.2021 14:22
Arkistokuva: Sami Karppinen

Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaalla pidetään vuosihuoltoseisokki viikolla 41. Tuotannon pysäytys aloitetaan osastoittain lauantaina 9.10.2021. Seisokin aikana tehtaalla tehdään tarvittavia huolto-, puhdistus- ja kunnossapitotöitä. Tehtaan uudelleenkäynnistys aloitetaan maanantaina 

 

– Säännöllisillä tehtaan vuosihuolloilla varmistamme tehtaan turvallisen ja tehokkaan toiminnan. Turvallisuus on vuosihuoltoseisokissakin ykkösasia. Ennakoivien toimenpiteiden avulla turvataan sekä oman henkilöstömme että yhteistyökumppaneidemme turvallisuus”, toteaa Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan tehtaanjohtaja Ari-Pekka Vanamo.

​​Vuosihuoltoseisokin aikana biotuotetehtaan tehdasalueella työskentelee oman henkilöstön lisäksi noin 1 500 yhteistyökumppanin edustajaa, joista suomalaisten osuus on noin 90 prosenttia. Yleisten turvallisuusohjeiden ohella vuosihuoltoseisokissa noudatetaan kattavia korona-ajan erityisohjeita.

– Noudatamme Metsä Groupissa tarkkoja hygienia- ja maskiohjeita ja turvavälejä sekä vältämme lähikontakteja. Tehdasalueella saa työskennellä vain terveenä. Vuosihuoltoseisokkiin osallistuvien yritysten tulee laatia ja toimittaa etukäteen suunnitelma yrityksen koronavarotoimista. Lisäksi jokaiselta ulkopuolelta tulevalta seisokkityöntekijältä vaaditaan negatiivinen koronatestitulos ennen tehdasalueelle pääsyä, Vanamo kertoo.

​​​​Lähikontaktien minimoimiseksi tehdasalueelle on tehty seisokin ajaksi muun muassa osastokohtaiset sosiaali- ja ruokailutilat sekä ohjeistettu aluekohtaiset kulkureitit. Lisäksi yhteistyökumppaneita on ohjeistettu tehdasalueen ulkopuolella tapahtuvaan majoitukseen ja ruokailuihin liittyvissä asioissa tartuntaketjujen välttämiseksi.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy