ÄKS

Huima 1982: Lapuan Virkiä nöyryytti sarjajohtajaa, ”hui-hai-Huimaa”

29.08.2022 19:31

Noususta I-divisioonaan jo haaveilleen Huiman edellinen tappio oli tullut sarja-avauksessa neljä kuukautta aiemmin. Sarjajohto kakkosen pohjoislohkossa supistui. Edessä oli enää kolme ottelukierrosta.

 

  • Ottelu 19/22
  • Sunnuntai 29. elokuuta 1982
  • Lapua
  • Lapuan Virkiä-Huima 1–0 (0–0)
  • Maalit: 65. Seppo Peltola 1-0.
  • Päätuomari: Ei tiedossa
  • Katsojamäärä: 211
  • Sarjasijoitus pelin jälkeen: 1. (edellisen pelin jälkeen 1.)

 

Sarjanousija Huiman kausi jalkapallon II-divisioonassa alkoi huhtikuussa 1982 tappiolla Kajaanin Hakaa vastaan.

– Taitaa tulla pitkä kausi, muistaa Matti ”Edu” Kautto miettineensä paluumatkalla. Tuon ottelun jälkeen Huima oli kuitenkin pitelemätön ja pelasi ilman tappioita – aina elokuun lopulle saakka, jolloin hyvää kautta pelannut Lapuan Virkiä otti pisteet kotikentällään.

”VIRKIÄ ROKOTTI” hui-hai-Huimaa”, otsikoi Sisä-Suomen Lehti raporttinsa. Otsikolla viitattiin etenkin ensi jakson laiskaan peliin, jolla ei juuri tilanteita siunaantunut.

– Ehkä voittaminen oli mennyt jo liian rutiininomaiseksi. Voittojen sarja on ilmeisesti turruttanut pojat, ja koko joukkueelle tuli keskittymisvaikeuksia, arveli valmentaja Reijo Rantanen.

– Tästä ainakin opittiin, että peleihin on joka kerta keskityttävä kunnolla, vaikka sarjan viimeiset pelit alkavatkin olla käsillä. Toista kertaa tällaista ei saa päästä sattumaan.

Virkiästä tuli lopulta ainoa joukkue, jota Huima ei onnistunut voittamaan – ja ainoa, jota vastaan Huima ei onnistunut maalinteossa. Kotipeli kesäkuussa päättyi 0–0. Virkiä oli kauden tässä vaiheessa IPP:n ja Huiman ohella joukkue, jonka maaliin oli tehty vähiten maaleja, vain 13.

HUIMA HERÄSI kunnolla taistelemaan vasta viimeisillä minuuteilla. Virkiän maalilla oli kova pyöritys, ja esimerkiksi Hannu Kovanen pääsi täräyttämään jo ylärimaan, mutta tasoitus jäi tulematta.

Huiman pelaajista eniten kehuja saivat Sakari Happo ja Seppo Rahkonen.

Sarjajohto kutistui vain pisteellä, sillä lähimpänä uhannut KaPa jäi 1–1-tasapeliin Närpiön Kraftin vieraana. Huima johti sarjaa kolmella pisteellä ennen kolmea viimeistä ottelua.

 

Hesarin sarjataulukko kertoo, ettei tappio vaarantanut Huiman kärkipaikkaa kuin vähän. Kierroksia Virkiä-pelin oli jäljellä kolme. Ykköselle oli luvassa paikka nousukarsinnoissa.

 

Artikkeli on osa ÄKSän juttusarjaa Huiman historiallisesta kesästä 1982. Huima-futiksen 80-lukua voi muistella myös tässä Facebook-ryhmässä.

Lue lisää: Huima 1982: Kärkitaistossa ennätysyleisö – Huima ampui sarjatulta, mutta Virkiä haki tasapelin

Lue lisää: Reijo Rantanen Huiman kaikkien aikojen jalkapalloilija – 80-luvun tähdet jäivät lukijaäänestyksessä jälkeen

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy