ÄKS

Huima kaatoi Bisonsin runkosarjan päätöskierroksella – lopullinen sijoitus neljäs

19.03.2023 21:47
Zach Naylor pelasi loistavan runkosarjan. (arkistokuva)

Sunnuntaina Äänekosken Pankkarilla käytiin miesten A-divisioonan runkosarjan päätöskamppailu, kun sarjan voiton jo varmistanut Bisons Loimaa saapui Huiman vieraaksi. Fyysisen ja tiukan väännön päätteeksi kotijoukkue pääsi juhlimaan voittoa lukemin 84–69 (8–10, 25–21, 26–21, 25–17). 

Ottelun avausjakso oli hurjaa vääntöä, varmasti kovinta puolustuspeliä mitä Pankkarilla on tällä kaudella nähty. Jakso päättyi lukemiin 8–10 ja nuo lähes ennen näkemättömän pienet lukemat olivat puolustuksen ansiota. Muutama vapaa kolmonen kolisi rautoihin, mutta mitään muuta ilmaista ei ollut tarjolla. 

– Minulta putosi kivi sydämeltä kun tänään näki, että kyllä me sitten osataan puolustaa kun koko joukkue tekee sen fyysisesti ja tosissaan, Huiman päävalmentaja Tommi Koskinen huokaisi. 

Ottelun edetessä korinteko alkoi luonnollisesti helpottua ja kolmosetkin alkoivat löytää renkaaseen. Huima onnistui kuitenkin pitämään paremmin puolustuksen kunnossa ja sitä kautta pääsi ottelussa kuskin paikalle. 

Yksi todella iso palanen Huiman fyysisessä puolustuksessa oli yllättäen joukkueeseen liittynyt Joni Pohjonen. Pohjosen olkapää oli viime kauden jälkeen siinä kunnossa, ettei sillä pelattaisi koripalloa ehkä enää koskaan. Lähes vuoden mittainen tehokas kuntoutus tuotti kuitenkin tulosta ja kuukausi takaperin lääkäriltä irtosi kuin irtosikin pelilupa. 

Pohjonen ehti käydä vain neljät harjoitukset, mutta peliesityksen perusteella olisi voinut luulla ettei korinalusjyrä olisi ollut sivussa ollenkaan. Entisestään lihasmassaa kasvattanut Pohjonen pelasi 20 minuuttia repien 10 levypalloa, joista neljä hyökkäyspäässä. Lisäksi tilastoihin kirjattiin neljä pistettä ja kaksi riistoa. 

– Olin suunnitellut Jonille 10 minuutin peliaikaa, mutta se vaan oli niin oikea mies oikeaan paikkaan, kun oli tällainen fyysinen kamppailu, Koskinen kertoi. 

Puolustus oli päivän sana, mutta kyllä siellä hyökkäyspäässäkin onnistumisia vaadittiin ja siitä huolehti tuttu kaksikko. Zach Naylor murjoi 34 pistettä ja kaapi 12 levypalloa, kun taas Deontaye Buskey viimeisteli läheltä ja kaukaa 30 pistettä sekä napsi viisi levypalloa. 

Naylor piti ajoittain suorastaan pilkkanaan Bisonsin Jordan Robertsia (8/3), jonka huomasi myös Bisonsin päävalmentaja Darko Mihajlovic istuttaen Robertsin ottelun viimeiset minuutit penkillä. Buskey taasen jätti selkeästi varjoonsa kovavireisen Tevaun Kokon (10/2) molemmissa päissä kenttää. Etenkin päätösjakson ratkaisuhetkillä kaksikko oli ilmiliekeissä. 

Naylor ja Buskey ovat tarjonneen äänekoskelaisyleisölle hienoja hetkiä pitkin runkosarjaa ja ei sitä paremmin voisi mikään alleviivata kuin se, että kaksikko jakaa sarjan korikuninkuuden 27,32 pisteen keskiarvolla. Molemmat pelasivat kaikki 22 ottelua ja tekivät niissä 601 pistettä. Lisäksi Naylor vei nimiinsä myös levypallotilaston voiton hurjalla 15,09 keskiarvolla. 

Huimalla oli voitolla teoreettiset mahdollisuudet nousta sarjassa jopa toiseksi. Kipinän ja JBA:n voitettua omat ottelunsa äänekoskelaiset jäivät lopulta neljänsiksi. Huiman vastustaja puolivälierissä on Torpan Pojat Helsingistä. Alustavan aikataulun mukaan ensimmäinen ottelu pelataan Äänekoskella perjantaina 24. maaliskuuta. Lopullinen aikataulu varmistuu alkuviikosta. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy