Huima kaatoi JBA:n jatkoaikatrillerissä

17.11.2021 22:30

Keskiviikkona oli miesten koripallon  A-divisioonassa vuorossa kauden ensimmäinen taistelu Keski-Suomen herruudesta, kun Äänekosken Huima ja JBA iskivät yhteen Jyväskylän Gradialla. Tiukkojen vaiheiden jälkeen paikalliskamppailun voiton kirjasi nimiinsä vierasjoukkue Huima jatkoajan jälkeen lukemin 92-97 (24-15, 23-17, 18-27, 16-22, 11-16).

Ottelun alku oli äänekoskelaisille hankala. Ensimmäisen pariminuuttisen jälkeen aktiivinen kotijoukkue oli karannut jo 11-0 johtoon. Vähitellen Huimakin alkoi saada ottelun juonesta kiinni, mutta ensimmäinen puoliaika oli vahvasti JBA:n halussa. Kotijoukkue johti ottelua suurimmillaan 18 pisteellä. Puoliajalle mentäessä johto oli edelleen muhkeat 15 pistettä. Huiman peliä sekoitti hieman viisi peliä sivussa olleiden Timi Puittisen ja Joni Pohjosen paluu pelaavaan kokoonpanoon.

Toiselle puoliajalle tuli uudesti syntynyt Huima. Heti kolmannen jakson alkuun vierasjoukkue jyräsi 9-0 jakson ja oli nopeasti voittotaistelussa mukana. JBA pystyi kuitenkin pitämään johtoasemansa aina neljännen jakson puoliväliin asti.

Varsinaisen peliajan loppuhetket tarjosivat katsojille jännitystä koko rahan edestä. Juuso Salmi nosti Huiman tasoihin minuutti ennen loppua. Ville Virtaharju kuittasi toisessa päässä ja JBA johti jälleen kahdella. Vierasjoukkue käytti aikalisän, jonka jälkeen Tray Boyd epäonnistui hieman hätäisessä heittoyrityksessään. Kotijoukkue sai viimeisen pallonhallinnan ja näytti uhkaavasti siltä, että pisteet jää Jyväskylään.

Ottelua oli jäljellä enää 19 sekuntia, kun Puittinen ilmestyi kuin tyhjästä ja katkaisi JBA syötön päästen juoksemaan vapaan layupin ja nostamaan Huiman tasoihin. Äänekoskelaiset pääsivät vielä kokeilemaan voittoheittoa summerin soidessa, mutta Veeti Jämsen torjuttiin kovalla kontaktilla. Pilli ei kuitenkaan soinut ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika olikin sitten Boydin näytöstä. Ensimmäisellä puoliajalla JBA:n puolustuksen pihdeissä tuskaillut takamies oli tärkeimmillä hetkillä liekeissä. Boyd teki jatkoajalla Huiman 16 pisteestä 13. Jatkoaika oli lähes täydellistä Huiman hallintaa. Ainostaan Kalle Koivusen kaksi kovaa kolmosta aiheutti hieman jännistystä Huima-leirissä. Tähän vastalääkettä antoi Boyd joka naulasi kolmosen metri viivan takaa lopettaen kotijoukkueen pyristelyn.

Huiman ykköspyssy oli totutusti Boyd (40/9). Pohjonen (10/14) ja Puittinen (15/7) tulivat vahvasti takaisin sairastuvalta. Kalle Kalin (10/12) oli myös hyvässä vireessä etenkin Huiman kirivaiheessa. Juuso Salmi (11/6) taisteli molemmissa päissä kenttää, mutta joutui valitettavasti jättämään kentän jalkavaivojen takia ottelun loppuhetkillä.

Huiman kaksi seuraavaakin ottelua on vieraissa, kun se ensin matkaa Espooseen Hongan vieraaksi 26.11. ja 5.12. on vuorossa Oulun reissu. Seuraava kotiottelu 12. joulukuuta Kristika Turkua vastaan.