ÄKS

Huima-legenda Jampe Lehtosen muistostipendi raumalaissyntyiselle tyttöpelaajalle Turkuun

09.09.2023 10:29
Aamu Mokka (vas.) on viides Jarmo Lehtosen muistostipendin saaja. Stipendiin liittyvän kunniakirjan Mokalle kävi luovuttamassa Äänekosken Sarjakuvaseuran edustajana Inter Turun talenttivalmentaja Timo Paasolainen.

16-vuotias koripalloilija Aamu Mokka on saanut viidennen kerran jaetun Jarmo Lehtosen muistostipendin. Mokka pelaa koripalloa Turun NMKY:ssä.

Edesmenneen Jarmo Lehtosen (1961–2017) kunniaksi perustetun rahaston myöntämä stipendi on arvoltaan 500 euroa.

Stipendi meni ensi kertaa länsirannikolle. Mokka on kotoisin Raumalta, mutta aloitti tänä syksynä Kerttulin urheilulukion Turussa.

MOKKA KUULUU ikäluokkansa parhaimmistoon Suomessa. Hän jäi niukasti rannalle U16-maajoukkueen lopullisesta kokoonpanosta, joten haave EM-kisaedustuksesta ei tällä kertaa toteutunut.

Koripallon Mokka aloitti Raumalla Kaaron Roimassa.

– Olin aluksi koripalloleikkikoulussa, mutta halusin nopeasti mukaan ”kunnon” peleihin. Pelit ja kilpaileminen ovat aina olleet koriksessa parasta, 174-senttinen Mokka kertoo.

Kaaron Roimasta Mokka vaihtoi Rauma Basketiin, jossa hän pelasi selvästi alaikäisenä U19-ikäluokan valtakunnallista divaria vielä kaudella 2021–22. Samalla kaudella hän pelasi myös Robert Petersen Cupia Turun Riennon riveissä.

Mokka ja stipendi.

Kun Riennon valmentaja Reetta Hämeenoja vaihtoi valtakunnallista U19-divaria pelanneeseen Turun NMKY:hyn, Mokka seurasi mukana. Kausi päättyi divarin ykkössijaan.

– Pääsin myös viime kaudella pelaamaan ensimmäiset otteluni naisten ykkösdivarissa.

POTENTIAALINEN pelaaja on kulkenut Susi-polkua Kisakallion yläkoululeirityksestä lähtien, mutta urheilu ei ole toki ollut pelkkää korista.

– Ringette on yksi laji, joka on edelleen mukana elämässäni ja käyn Naantalissa VG-62:sessa pelaamassa B-nuorten sarjaa.

– Kahden lajin pelaaminen on mahdollistanut minulle kotikaupungissani tuntimääräisesti riittävän harjoittelun. Lajit ovat myös tukeneet toinen toisiaan.

Jarmo ”Jampe” Lehtonen (1961–2017) oli nuorena maan parhaita koripalloilijoita. Hän pelasi mittavan uran SM-sarjaa myöten. Peliuransa jälkeen hän toimi muun muassa miesten maajoukkueen apuvalmentajana. Työurastaan pääosan hän työskenteli Koripalloliitossa muun muassa aluepäällikön ja kouluttajan tehtävissä.

Keräyksen Lehtosen muistoksi käynnisti Äänekosken Sarjakuvaseura.

Jarmo Lehtosen muistostipendin saajat
2019: Brunel Madzou, Tampereen Pyrintö
2020: Tom Guma, KTP
2021: Alabatou Sane, HoNsU
2022: Niina Rokolampi, Taivalkosken Kuohu
2023: Aamu Mokka, Turun NMKY

Muistorahasto myöntää lisäksi vuosittain 100 euron stipendin ja Sukkana sisään -kiertopalkinnon Huiman B-juniori-ikäiselle koripalloilijalle.

LUE LISÄÄ: Paha loukkaantuminen ei katkaissut Kaisa Kotilaisen uraa – nyt Huima-junnu sai kotiinsa Jampen Käden

LUE LISÄÄ: Jampe Lehtosen muistostipendi ensi kertaa tyttöpelaajalle – nyt kauas pohjoiseen!

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy