ÄKS

Huima löi JBA:n toistamiseen

17.01.2023 22:54

Jyväskylän Basketball Academy eli tuttavallisemmin JBA saapui tiistaina Pankkarille revanssi mielessään, sillä Huima oli viikko aiemmin aiheuttanut sille kauden ensimmäisen kotitappion. Loistavaan vireeseen äitynyt Huima ei antanut vierailleen kuitenkaan armoa, vaan otti jälleen voiton. Tällä kertaa jatkoajan jälkeen lukemin 93–84 (21–17, 20–14, 17–24, 21–24, 14–5). 

– Ei pelattu ihan niin hyvin kuin viikko sitten. Puolustus ei ollut samalla tasolla ja JBA onnistui omassa siirtymäpuolustuksessaan paremmin ja tänään he jaksoivat myös loppuun asti paremmin, Huiman päävalmentaja Tommi Koskinen kertoi taiston tauottua. 

Lisäksi Koskinen kertoi Deontaye Buskeyn (16/11/5 syöttöä) kärsineen nivusongelmista viime päivinä ja se näkyi liukkaan takamiehen esityksissä. Buskey todella oli selkeästi normaalia vaisumpi, eikä ajanut yhtä ahnaasti korille kuin yleensä. Osansa oli myös vierasjoukkueen aggressiivisella puolustuksella, etenkin Elmeri Abbey oli kuin liimattuna kiinni Buskeyssa. 

Jyväskyläläiset tekivät hyvää työtä myös Zach Naylorin (33/21/6 syöttöä) kanssa. Apupuolustaja oli oikea aikaisesti paikalla aina kun Naylor sai pallon, mikä aiheutti selkeästi pientä turhautumista Naylorissa. Silti ammattimies kasasi muhkean pistepotin ja oli täysin omaa luokkaansa levypallopelissä. 

– Avainasia tänään oli, että meidän muut pelaajat onnistui kun Naylor ja Buskey sumputetaan, Koskinen sanoi ja nosti esiin Veeti Jämsenin (10/4), Samatar Abokarin (8/1), Joonas Makkosen (5/1) ja Timi Puittisen (18/5) panoksen. 

Johtui Buskeyn heikompi esitys sitten nivusvaivoista tai vastustajan puolustuksesta, osoitti Huiman ykköstakamies arvonsa varsinaisen peliajan lopussa. Buskey teki kahdessa minuutissa seitsemän pistettä vieden joukkueensa jatkoajalle. 

Etenkin summerin soidessa lähtenyt kolmonen oli suorastaan akrobaattinen. Kellossa oli aikaa enää 1,4 sekuntia ja Huimalla oli päätyrajalta sisäänheitto. Buskey joutui hyppäämään korkealle, että sai sisäänheiton kiinni, mutta ehti kuin ihmeen kaupalla samaan vielä tasapainoisen heiton ilmaan puolustus aivan ihollaan. 

– Tätä minä olen toitottanut syksyn murheellisilla hetkillä, että kun siitä päästään yli pelataan, niin ettei me koskaan luovuteta. Pakko nostaa joukkueelle hattua, Koskinen kehui pelaajiaan. 

Tuosta asenteesta kertoo hyvin se, että Huima pääsi varsinaisen peliajan viimeisellä 11 sekunnilla kokeilemaan tasoitusta kolme kertaa, kun se taisteli hyökkäyslevypallot ohiheittojen jälkeen väkisin itselleen. 

Jatkoajalla kentällä oli käytännössä enää vain yksi joukkue, JBA oli lyöty kun Buskey vei siltä varsinaisella peliajalla tikkarin suusta. Kuin tätä alleviivatakseen Naylor pamautti jatkoajan alkuun hurjan donkin nopeasta hyökkäyksestä Kalle Koivusen naamaan. 

Huima nousi voitollaan sarjassa jo kolmanneksi aivan JBA:n kantaan. Viimeisestä kahdeksasta ottelusta seitsemän voittanut Huima lähtee kasvattamaan voittosaldoaan jo tulevana sunnuntaina, kun se matkustaa niinkin kauas kuin Äänekosken Liikuntatalolle. Vastaan asettuu tietysti Koiviston Kipinä. Ottelu alkaa kello 17. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy