Huima palasi voittokantaan – Kouvot Akatemia kaatui selkein numeroin

28.01.2023 20:11

Äänekosken Huiman koripallomiehistö jatkoi lauantaina kauttaan kotiottelulla Kouvolan Kouvojen akatemiajoukkuetta vastaan. Syksyn kohtaamisessa kohtaamisessa pisteen voiton napannut Kouvot Akatemia jäi tällä kertaa statistin rooliin, kun Huima rallatteli voittoon koriluvuin 94–69 (25–21, 27–19, 18–15, 24–14).

Ottelu oli kotijoukkueen hallinnassa käytännössä alusta asti. Kouvot johti ottelua reilut viisi minuuttia, mutta Huiman siirryttyä johtoon, ei se johtoasemastaan enää luopunut. Tästä huolimatta Huiman päävalmentaja Tommi Koskinen ei ollut täysin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Meille tuli taas kolmannelle jaksolle sysimusta pariminuuttinen. Hyökkäyksessä tuli helppoja menetyksiä ja samaan aikaan lopetettiin puolustaminen. Onneksi se kesti vain pari minuuttia ja Timi Puittinen tuli ja herätti joukkueen hyökkäyspäässä, Koskinen kertoi. Lisäksi Koskinen harmitteli, ettei viikolla teroitettu yksi vastaan yksi- puolustus toiminut odotetusti.

Puittinen (17/5) pelasikin varmasti kauden parhaan ottelunsa. Kokenut pelimies vei kolmannen jakson vaikeilla hetkillä pienemmän puolustajansa toistuvasti korin alle ja viimeisteli vastustamattomasti.

Puittisen lisäksi myös muut kotimaiset pelaajat olivat oivassa pelivireessä, sillä peräti 10 pelaajaa pääsi pisteille. Zach Naylor (17/16/4 torjuntaa) ja Deontaye Buskey (19/4/6 syöttöä) pelasivat toki hyvin, mutta pystyivät tyytymään normaalia pienempään korintekovastuuseen.

– Tämä on hieno asia, että hyökättiin noin laajalla skaalalla. Tällaista tämän pistäisikin olla, että joukkueesta nousee ratkaisijoita jos jenkeillä ei ole paras korintekopäivä, Koskinen kehui suojattejaan.

Ottelun voittajasta ei enää päätösjaksolla ollut epäselvyyttä ja se antoi Koskiselle mahdollisuuden peluuttaa hieman myös junioreita. Atte Metsälä sai ensimmäiset minuuttinsa miesten joukkueessa. Korintekoon nuorukainen ei vielä pystynyt, mutta puolustuspäässä tuli muutama mallikas suoritus.

Jo aiemmin muutaman kerran kentälle päässeet Lenni Laajala (2/2) ja Onni Niinikoski (3/0) sen sijaan pääsivät heiluttamaan korisukkaa.

Äänekoskelaiset eivät juuri pääse huilaamaan, sillä seuraava ottelu on jo tulevana keskiviikkona kun HBA Helsingistä saapuu vieraaksi Pankkarille. Ottelu alkaa kello 18.30.