Huimalle elintärkeä voitto Helsingin vierailulta

23.01.2022 21:00

Koripallo, Helsinki
MuKi–Huima 64–72 (31–13, 9–26, 10–19, 14–14)

Äänekosken Huima oli kauden tiukimman paikan edessä sunnuntaina, kun se matkasi MuKi:n vieraaksi Helsinkiin. Äänekoskelaiset olivat hävinneet vuoden kaksi ensimmäistä otteluaan päävastustajiaan Pyrintöä ja Kouvoja vastaan, joten paineet sarjajumbona majailevan MuKi:n kaatamiseen olivat ilmeisen kovat.

Paineet ja kapealla materiaalilla harjoittelu näkyi ottelun alussa, sillä kotijoukkue hallitsi ensimmäistä jaksoa mielin määrin, johtaen ottelua suurimmillaan 20 pisteellä.

– Oli todella heikko alku ottelulle, oltiin jo 20 pistettä tappiolla. Onneksi saatiin toisen jakson alkuun 17-1 runi ja päästiin mukaan otteluun, Huiman päävalmentaja Tommi Koskinen huokaisi.

Koskisen mukaan huonoa alkua selittää heikko harjoittelu, sillä huonoimmillaan Huimalla oli harjoituksissa vain kuusi pelaajaa loukkaantumisten ja sairastelujen takia. Ikävin loukkaantuminen on edellisessä ottelussa tullut Juuso Salmen jalkavamma, joka saattaa pitää joukkueen ykköspelintekijän sivussa koko loppukauden.

Salmea paikkamaan Huima hankki Pyrinnön A-divisioona oukkueessa alkukauden pelanneen Timi Puittisen velipojan Karo Puittisen. 22-vuotias 195-senttinen takamies teki Huiman kanssa loppukautta koskevan sopimuksen.

Kun avainpelaajia on sivussa antaa se mahdollisuuden muille nousta esiin. Näin kävi tälläkin kertaa. Gleb Sokolov (12/3) pelasi kauden parhaan pelinsä ja käynnisti Huiman takaa-ajon toisella jaksolla kahdella kovalla kolmosellaan.

Äänekoskelaisten toisen jakson hyvä ote piti myös toisella puoliajalla. Vierasjoukkue kasvatti johtoaan tasaisesti ja suurimmillaan se oli 14 pistettä vajaa neljä minuuttia ennen loppua. MuKi iski vielä kerran ja tuli 10-0 jakson myötä neljän pisteen tuntumaan. Lähemmäksi Huima ei kuitenkaan kotijoukkuetta päästänyt.

– Kauden tärkein voitto, saatiin huono periodi poikki. Outo ottelu, näki että jouduttiin harjoittelemaan vähillä pelaajilla. Tärkeää oli, että nyt saatiin vaihtopenkiltä apuja ja levypallopeli oli erinomaista, Koskinen summasi ottelun ratkaisua.

Huiman ykköstykki oli jälleen kerran Tray Boyd, joka hurjasteli harvinaisen triplatuplan 24 pisteellä, 10 levypalloa ja 11 syöttöä. Loukkaantumisen jäljiltä parketille palannut Kalle Kalin (13/10) urakoi myös hyvän iltapuhteen. Santeri Mäntynen (11/9) kirjasi myös kaksinumeroiset pistelukemat ja taisteli viisi hyökkäyslevypalloa. Karo Puittinen teki Huima-avauksessaan kuusi pistettä ja otti seitsemän levypalloa.

Äänekoskelaisten kausi jatkuu 30. tammikuuta kotiottelulla Raiders Basketia vastaan. Ottelu alkaa kello 17.00. Ottelu pelataan ilman yleisöä.