Huimalle tappio play off avauksessa

29.03.2024 18:13

Huima kärsi tappion kevään play off avauksessaan torstaina Jyväskylässä.

Jyväskylään matkannut Huiman edustusjoukkue kärsi tappion kiirastorstaina avatuissa pudotuspeleissään. Huima aloitti pelin hyvin JBA:n oltua vielä unessa. Ensimmäisen viiden minuutin kuluessa Huima kartutti johtoaan tasaisesti johtaen peliä 9-17.

Jenkkivahvistukset  Isaiah Lewis ja  Core` von Lott kartuttivat johtoa tasaisesti. Tässä vaiheessa JBA valmentaja Mikko Tupamäki otti aikalisän. Seuraava 5 minuuttia Jyväskylä alkoi kuroa eroa umpeen ja tulu Huiman kantaan kiinni, ensimmäisen neljänneksen päätyttyä numeroihin 23-23. Tässä vaiheessa Huiman ote kirposi ja pallon menetykset ja ohiheitot seurasivat toisiaan ja Jyväskylä lasketteli Huiman ohi reiluun 55-39 taukojohtoon.

Tauon jälkeen taistelu ottelun voitosta oli käytännössä ohi. Huima ei pystynyt uhkaamaan JBA: johtoa ja Jyäskyläläiset kaunistelivat johtoaan tasaisesti johtaen 5 minuuttia ennen loppua peräti 35 pisteellä 100-65. Tässä kohtaa Huiman valmentaja Tommi Koskinen vaihdatti kentälle penkillä pelaamattomina istuneet Kasperi Häkkisen ja Onni Niinikosken. Viimeisellä vitosella Huima kaunisteli lukemia tasaisesti voittaen tuon jakson 12-0.

Kaiken kaikkiaan Huiman esitys Jyväskylässä oli heikko.

Parannettavaa jäi miltei kaikille, puhtaat paperit illasta ansaitsivat ainoastaan Veeti Jämsen(10 pistettä), Kasperi Häkkinen(6) sekä Onni Niinikoski(5). Parhaat pistemiehet olivat Lott 21 pistettä ja Lewis 22 mutta jenkkikaksikon esitys jätti kuitenkin kokonaisuudessan toivomisen varaa. JBA:n paras puolestaan oli nilkkavaivastaan toipunut Elmeri Abbey jota Huima ei saanut otteeseen missään vaiheessa. Abbey kirjautti peräti 26 pistettä.

Valmentaja Tommi Koskisen kommentit:

– Aloitus otteluun sujui hyvin, mutta sen jälkeen puolustuspelimme katosi totaalisesti ja emme onnistuneet pysäyttämään tavallisia yksi vastaan yksi hyökkäyksiä laisinkaan. Tämän jälkeen taistelu voitosta oli hyvin nopeasti ohi. Viikonloppu käytetään harjoitteluun ja koitetaan ryhdistäytyä sunnuntain kotiotteluun. Urheilussa voi joskus lyhyessäkin ajassa tapahtua yllättäviä asioita.

Koripallo kiinnostaa taas Keski-Suomessa, Jyväskylä ottelussakin oli paikalla yli 800 katsojaa. Huima toivookin runsasta osallistumista kannattajiltaan sunnuntain peliin jossa kauden jatko on jo vaakalaudalla ja olemme selkä seinää vasten. Yleisön tuki on se mitä Huima tarvitsee pystyäkseen pistämään Jyväskylän vielä ahtaalle pääsiäisen toisessa kohtaamisessa.

Pallo heitetään ilmaan Pankkari areenalla sunnuntaina 31.3 klo 17.