Huiman Juuso Koskiselle piirinennätyksiä painonnostossa

25.06.2021 15:05
Juuso Koskisen tyylikäs työntö 53 kg pe 17 v sarja 55 kiloa. Kuva Mari Paananen

Tiistaina kisattiin Pankkarilla painonnoston piirikunnallinen ja jäsentenvälinen kilpailu huimalaisten kesken.

Kisa oli tärkeä valmistava Rovaniemellä 11.-12.7. kisattavia nuorten SM-kisoja ajatellen Tildalle, Juusolle ja Kallelle. Naisten sarjassa 55 kiloa nähtiin illan kovimmat suoritukset, kun Susanna Sirenius tempaisi 49 kiloa. Seuraavat 52 ja 53 kiloa jäivät hiuksen hienosti eteen. Työnnössä Susanna suorilla käsillä lepäsivät niin 60 kuin 65 kiloakin, mutta 67 kiloa ei suostunut rinnalle tällä kertaa. Susannalle kirjattiin 114 kilon yhteistulos ja sarjan 55 voitto. Helteisellä kelillä hienoa tankkauksen hallintaa ja kehon tuntemusta Susannalta, joka toukokuun alussa teki 115 kiloa kolme kiloa painavampana.

Samassa 55 kilon sarjassa Tilda Pimiä tempaisi ensin 30 kiloa, toisellaan 32 kiloa, mutta 34 kiloa ei aivan onnistunut. Työnnössä nousivat niin 42 kuin 45 kiloa, mutta 48 kilossa toinen käsi jäi hieman koukkuun ja nosto hylättiin. Yhteistuloksella 77 kiloa Tildalle sarjan toinen tila.

Huiman nostajia valmentava Mari Paanasen viime viikonlopun urakointi toimitsijatehtävissä yleisen sarjan SM-kisoissa näkyi Marissa pehmeytenä ja nostohaluttomuutena. Mari tempaisi 45 kiloa ja 48 kiloa, mutta 50 kiloa jäi vedoksi. Työnnössä 55 kiloa oli varma, mutta 60 jäi kahdesti vedoksi kääntymättä rinnalle. Yhteistulosta 103 kilon verran ja sarjan +87 kiloa voitto Marille.

Miesten kisassa sarjassa 55 kiloa Juuso Koskinen avasi tempauksen varmalla 40 kilolla, pummasi 42 kiloa toisellaan, mutta nosti sen kolmannellaan omaa piiriennätystään sivuten. Työnnössä nousi ensin 50 kiloa ja sitten 53 kiloa, joka kirjataan uudeksi piiriennätykseksi 17-vuotiaiden sarjaan 55 kiloa. Viimeisessä työnnössä 55 kilossa oli liian lyhyt vauhti, joten nosto epäonnistui. Yhteistulokseen Juusolle työnnön myötä kilo lisää, 95 kiloa on myös uusi piiriennätys ja sillä sarjavoitto Juusolle.

Toiseksi sarjassa 55 kiloa nosti Aapo Pimiä. Sisukas harjoittelu kannattaa, sillä Aapo nosti komeasti kuuden onnistuneen putken. Tempauksessa pään päällä oli vuoroin 30, 32 ja 34 kiloa. Työnnössä suorilla käsillä lepäsivät 33, 36 ja 39 kiloa. Tempaukseen hyvää viisi, työntöön kahdeksan ja näin yhteistulokseen roima 13 kilon parannus lukemiin 73 kiloa.

Kalle Ranta-Nilkku sarjassa 81 kiloa teki kovan tuloksen, kun huomioi, että takana olivat jalkapalloharjoitukset helteessä. Avaustempaus 65 kilosta meinasi karata, mutta toisella nostolla 70 kiloa nousi komeasti. Kolmannella 75 kiloa oli vielä liikaa. Työnnössä Kalle jäi avausrataan 90 kiloa, kuin 95 kiloa kääntyi kyllä kahdesti rinnalle, mutta helle pehmitti työnnöt. Sarjavoitto Kallelle 160 kilon tuloksella.

Jäsentenvälisessä kisassa sarjassa 49 kiloa Åke Pimiä taisteli kolmannellaan 20 kilon tempauksen pään päälle ja työnsi ensimmäisellään 20 kiloa, punnersi 23 kiloa, mutta onnistui viimeisellään 23 kilosta. Yhteistulosta näin 43 kilon verran, jossa kolme kiloa lisää aiempaan.

Inka Mäki, Juhani Pimiä ja Katariina Vepsäläinen toimivat tuomareina. Juhani oli myös kuuluttaja ja sihteeri, Inkan toimiessa ajanottajana. Jenna Varis ahersi myös levynvaihdossa Lauri Pimiän kanssa. Jenna myös videokuvasi naisten nostot ja Mari Paananen miesten. Katsojia ei kisaan otettu. Koronariskiä pienennettiin vielä desifioimalla välineet kisan jälkeen, kuten salietikettiin kuuluukin. Nostajat palkittiin mitalein ja kaikki kisan toimihenkilöt tikkarein.