Huiman Susanna Sirenius seitsemäs painonnoston 23-vuotiaiden SM-lavalla

22.08.2021 11:31

Rovaniemellä kisattiin painonnoston 20- ja 23-vuotiaiden Suomen mestaruuksista 14.-15.8.2021.

Keskisuomalaisten edustus oli ainoastaan naisten varassa, tosin kiertokautta miehistä Kuusankosken Kisan Pasi Liikka voidaan lukea keskisuomalaiseksi, kun hän harjoittelee Harjun Woiman salilla Jyväskylässä. Huimasta kisaamassa oli Susanna Sirenius. Susannaa valmentaa nykyään Harjun Woiman Toni Puurunen, joka valmensi seuransa Ansa Pajatietä myös. Ansahan on huimalaisten tuttu harjoiteltuaan täällä Äänekoskella Mari Paanasen valmennuksessa kesän 2020.  Keljon Viestistä kisoissa olivat Iita Konosen liki päivittäiset harjoituskaverit Jyväskylästä, Ella Häkkinen ja Sofia Rönkkö sekä heidän lisäkseen yleisurheilija Mari Kahilainen. Iita jätti kisat välistä keskittyen 15-vuotiaiden EM-kisaan Puolaan.

Keskisuomalaisittain lauantain kisan avasi 23-vuotiaissa Susanna sarjassa 55 kiloa. Hän aloitti huimasti tempaamalla varmat 50 kiloa parantaen ennätystään heti kilolla ja tämän jälkeen kohensi ennätystään vielä kolmella (!) kilolla temmaten 53 kiloa. Kolmas nosto 55 kiloa pyörähti harmittavasti ylitse ylös noustessa, kun kahdessa edellisessä piti ns. kävellä kiinni nosto tangon kulkiessa hieman edessä. Työnnössä 60 kiloa nousi hyvin toisella yrittämällä, kun ensimmäisessä oli liian lyhyt vauhti ja työntö jäi punnerrukseksi. Kolmanteen kuormattu 65 kiloa tuli hyvin rinnalle, mutta työnnössä oli punnerrus. Yhteistulos 113 kiloa oikeutti seitsemänteen sijaan kovassa sarjassa, jossa kulta ja hopea jaettiin kilon erolla maajoukkuenostajien välillä. Tulos jää vain kilon Susannan kesäkuun lopussa nostamasta, joten todella kelpo ensiesiintyminen SM-lavalla, kun huomioi, että vielä viime joulukuussa Susanna kisasi vielä sarjassa 64 kiloa!

Harjun Woiman Ansa Pajatie kisasi 17-vuotiaden SM-kisoissa sarjassa 64 kiloa, mutta pudotti tähän 20- ja 23-vuotiaiden kisassa sarjaan 59 kiloa. Ansa nosti omiksi sarjaennätyksikseen tempauksessa 48 kiloa ja työnnössä 58 kiloa. Tuloksella 106 kiloa Ansalle kirkas hopea 20-vuotiaissa ja sija 8. vanhemmissa eli 23-vuotiaissa.

Samassa sarjassa sijaa ylemmäksi eli seitsemänneksi 23-vuotiaissa sijoittui Keljon Viestin Mari Kahilainen tempaamalla 55 ja työntämällä 63 kiloa, joista tulosta 118 kiloa. Iitaa harjoituksissa kirittävä Ella Häkkinen nosti upeasti omalla tasollaan osoittaen henkisen voiman merkityksen nostoissa! Hän tempaisi 65 kiloa ja työnsi 81 kiloa ottaen iloisesti 23 v SM-hopean tuloksella 146 kiloa. Sarjan voitti Supatra Suni 8000Urheilijoista tempaamalla 72 ja työntämällä uudet 23-v. SE-lukemat 91 kiloa. Tulokseksi muodostui 163 kiloa.

Sunnuntaina Keljon Viestin Sofia Rönkkö kesti hienosti ennakkosuosikin paineet sarjassa 81 kiloa. Sofia pummasi avaustempauksensa 69 kilosta, otti sen varmasti toisella ja kolmannella nosti 72 kiloa. Työntöavaus oli varmaakin varmempi 90 kiloa, toisella meni 93 kiloa suorille käsille ja kolmannella vielä Sofian ennätys 95 kiloa. Näin riemukas Suomen mestaruus Sofialle 167 kilon tuloksella, joka on kuusi kiloa enemmän mitä Sofia on tehnyt sarjaa alemmaksi 76:seen. Harjoitukset Iitan ja Ellan kanssa siis kantavat hienoa hedelmää!

Kuusankosken kisan Pasi Liikan kohtalona oli jäädä ilman tulosta 23-vuotiaiden sarjassa 96 kiloa, kun tempauksessa viimeisellä nousi 121 kiloa, mutta työnnössä ei 158, 159 eikä 162 onnistunut.

Tulokset:

20- ja 23-vuotiaiden SM-kilpailut, Rovaniemi (OAK) 14.8.2021

Naiset 20-v.

Sarja 59 kg (14.8.)
1. Vilma Korkiatupa AK (-03/58,36) 129 kg (59+70) 177,453 p.
2. Ansa Pajatie HWJ (-04/58,91) 106 kg (48+58) 144,92 p.
Laura Keränen RoRe (-03/58,96) – (51+-)

Naiset 23-v.

Sarja 55 kg (14.8.)
1. Siri Sytelä AU (-00/54,73) 159 kg (70+89) 228,493 p.
2. Kirsi-Marja Mukkala APW (-99/50,84) 158 kg (72+86) 239,57 p.
3. Viivi Körkkö OAK (-02/52,81) 143 kg (63+80) 210,813 p.
4. Vilma Väisänen 8000Urh (-02/54,87) 142 kg (64+78) 203,698 p.
5. Essi Heikkinen RoRe (-99/54,41) 138 kg (61+77) 199,136 p.
6. Inka Tiainen PuKa (-05/54,2) 131 kg (59+72) 189,553 p.
7. Susanna Sirenius ÄH (-98/54,75) 113 kg (53+60) 162,347 p.
8. Matilda Jauhojärvi OAK (-06/53,58) 110 kg (49+61) 160,478 p.
Meri Mänty RoRe (-02/54,8) – (50+-)

1. Supattra Suni 8000Urh (-99/58,9) 163 kg (72+91 N23SE) 222,873 p.
2. Ella Häkkinen KelVi (-98/58,23) 146 kg (65+81) 201,134 p.
3. Emilia Kurkela APW (-00/58,86) 141 kg (62+79) 192,878 p.
4. Heidi Kupari LPN (-99/58,02) 135 kg (60+75) 186,425 p.
5. Sofia Sillanpää AK (-99/58,65) 130 kg (59+71) 178,247 p.
6. Vilma Korkiatupa AK (-03/58,36) 129 kg (59+70) 177,453 p.
7. Mari Kahilainen KelVi (-99/58,13) 118 kg (55+63) 162,745 p.
8. Ansa Pajatie HWJ (-04/58,91) 106 kg (48+58) 144,92 p.

Sarja 81 kg (15.8.)
1. Sofia Rönkkö KelVi (-99/76,43) 167 kg (72+95) 197,144 p.
2. Sara Tervonen OAK (-98/79,62) 164 kg (68+96) 189,984 p.
3. Linnea Ristolainen SaWo (-99/79,76) 150 kg (65+85) 173,63 p.
4. Emilia Ala-Rantala RoRe (-99/77,34) 140 kg (60+80) 164,351 p.

Miehet 23-v.

Sarja 96 kg (15.8.)
1. Väinö Suoniemi OAK (-01/92,91) 287 kg M20+23SE (127+160 M20SE) 327,536 p.
2. Oliver Svartberg TAK (-99/90,45) 259 kg (117+142) 298,965 p.
3. Konsta Parkkali TAK (-99/89,45) 243 kg (111+132) 281,861 p.
Sakari Pietarinen JoPuPo (-03/90,7) – (121+-)
Pasi Liikka KuKisa (-98/95,48) – (121+-)

Nostovideot: Susanna Sirenius 23-v sarja 55 kg, sarja 59 kg 23v Ella Häkkinen ja Mari Kahilainen, 20- ja 23 v Ansa Pajatie