ÄKS

Influenssa- ja koronarokotukset sujuneet hyvin Keski-Suomen hyvinvointialueella – influenssaepidemia on käynnistynyt

19.12.2023 10:08

Keski-Suomen hyvinvointialueen rokotenyrkki kokoontui 18.12.23 tarkastelemaan korona- ja influenssatilannetta sekä rokotuskattavuuksia. Koronaa esiintyy vielä runsaasti ja influenssakausi on tulossa. 

 

Jätevesiseurannan perusteella koronavirusten määrä on kääntynyt laskuun niin Keski-Suomessa että muuallakin Suomessa, mutta tautia esiintyy edelleen runsaasti.

– Koronatartuntojen laskua kuvastaa hyvin myös se, että sekä perusterveydenhuollossa että erikoissairaanhoidossa koronapotilaiden määrä on laskussa.  THL on todennut influenssaepidemian käynnistyneeksi.  Keski-Suomen hyvinvointialueella influenssa-aktiivisuus on korkea, mutta sairaalahoitoa vaativia taudinkuvia on todettu vain yksittäisillä potilailla, kertoo rokotenyrkki tiedottessaan.

Tähän päivään mennessä Keski-Suomen hyvinvointialueella on annettu influenssa- ja koronarokotteita ennätyksellinen määrä. Sairaala Novassa 16.12. ollut yleinen joukkorokotuspäivä sujui hyvin eikä pitkiä odotusaikoja esiintynyt.

– Tähän aamuun mennessä Keski-Suomen hyvinvointialueella on annettu rokotteita riskiryhmäläisille noin 90 000 kappaletta. Tällä hetkellä olemme antaneet koronarokotteita noin 10 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuotena vastaavaan aikaan. Myös influenssarokotuksia on annettu runsaasti.

Rokotenyrkki muistuttaa, että kaikkia hengitystieinfektioita, mukaan lukien influenssa ja korona, vältetään huolehtimalla hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

– Mikäli henkilö sairastuu, suositellaan pysyttelemään kotona ja välttämään ylimääräisiä lähikontakteja, varsinkin iäkkäitä ja riskiryhmiin kuuluvia. Sairastuneena liikkuessa suositellaan pitämään etäisyyttä tai pitämään maskia.  Jokainen voi myös omasta halustaan käyttää maskia välttääkseen tartuntoja.

Seuraavan kerran Rokotenyrkki kokoontuu tarkastelemaan Keski-Suomen hyvinvointialueen korona- ja influenssarokotustilannetta 22.1.2024.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy