JBA otti kotonaan ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikasta

01.04.2023 15:22

Kipinä Basket kaatui JBA:n kolmosiin ja omaan löysään alkuun ensimmäisessä välieräottelussa.

JBA aloitti avausjakson vahvasti siirtyen 9-0 johtoon pakottaen samalla vieraansa aikalisälle. JBA pääsi avausjakson kahdeksalla kolmosella karkumatkalle, jota Kipinä Basket ei saanut kurottua kiinni. Avausjakson taukoa vietettiin kotijoukkueen 13 pisteen johdossa (34-21).

Avausjakson koritehtailu toisella jaksolla tyrehtyi kummaltakin joukkueelta, JBA 9 pistettä ja Kipinä 13. JBA oli kuitenkin koko ottelun kuskin paikalla, Kipinä Basket tuli vielä viimeisellä jaksolla kuuden pisteen (80-74) päähän, kun peliaikaa oli jäljellä noin kolme minuuttia.

Kipinä kaatui avausjakson huonoon puolustamiseen, JBA rankaisi armotta kolmosilla vapaista paikoista. Kipinän heittopeli oli tänään puolestaan huonoa. JBA kolmoset 16/38, 42% ja Kipinä Basket 8/35, 23%. Kipinän pelaajista kenellekään ei voi antaa puhtaita papereita. Vierasjoukkueen ja koko ottelun suurimman pistemäärän heitti Brian Cameron 36 pistettä, joskin hän otti 32 pelitilanneheittoa.

JBA:n paras pistemies oli Kalle Koivunen 22 pistettä. Elmeri Abbey 20.

– Tiedettiin, että JBA tulee vauhdilla. Tiedettiin, että meidän pitää saada hyökkäyksiin variaatioita eikä hyökkääminen voi olla seisovaa. Silti oltiin alussa vähintään kaksi askelta jäljessä ja hyökkäys oli koko pelin ajan puskemista. Jos pelaajat eivät ole valmiita ja toteuta sovittuja asioita, on valmentajalla peiliin katsomisen paikka. Maanantaiksi täytyy parantaa ja meillä on siihen avaimet eli luotto ei ole hävinnyt, Kipinän valmentaja Joni Hautsalo kommentoi.

JBA – Kipinä 92-76 (34-21, 9-13, 26-18, 23-24)

Kipinä: Chris Paul 20/9, 2 syöttöä, Brian Cameron 36/10, 2 syöttöä, 3 riistoa, Ville Pyykkönen 0/0, Sami Salmenkivi 2/6, Oskari Savolainen 0/0, Ar`Mond Davis 10/12, 3 syöttöä, Sami Marouf 3/3, Jari Mäntymaa 0/0, Ville Virtaharju 1/0, Jarmo Uecker 0/0, Sami Mäntymaa 4/8.

Välierien toinen osaottelu pelataan Äänekosken liikuntatalolla maanantaina 3. huhtikuuta klo  18.30. Parhaiten tunnelman aistii paikan päällä. Ruutu+ palvelu tarjoa ottelun myös suorana.