Juusolle piiriennätykset painonnostossa

12.06.2021 18:50 (muokattu 13.06.2021 11:22)
Inka Mäki tempaa ennätyksensä 34 kiloa. Kuva: Jenna Varis..

Perjantai-iltana kisattiin liikuntatalolla painonnoston piirikunnallinen kilpailu huimalaisten kesken. Naisten sarjassa 69 kiloa Tilda Pimiä oli epäonninen jääden ilman tulosta, kun tempauksessa 32 ei suostunut suorille käsille kolmesta hyvästä yrityksestä huolimatta.

Sarjassa 64 kiloa Inka Mäki tempaisi avauksessa 32 kiloa ja toisella ennätyksensä 34 kiloa. Kolmannella 36 kiloa painoi vielä hivenen liikaa. Työnnössä 40 oli varma, kuten Inkan ennätystä sivuava 43 kiloakin, mutta 45 kiloa ei kääntynyt kunnolla rinnalle. Kaksi kiloa tuli hyvää niin tempaukseen kuin yhteistulokseenkin, joka kirjattiin lukemiin 77 kiloa. Sinclair-pisteetkin menivät Inkalla ensi kertaa yli sadan.

Huiman nostajia valmentava Mari Paananen nousi kisalavalle itsekin. Rutiinilla nousi avaustempaus 45 kiloa, 48 pyörähti ylitse, mutta 50 kiloa oli helppo. Työnnössä 55 ja 60 kiloa olivat varmoja, mutta 65 ei suostunut kääntymään rinnalle tällä kertaa. Yhteistulosta 110 kilon verran ja sarjan +87 kiloa voitto Marille.

Miesten kisassa Juuso Koskinen näytti, että Pajulahden painonnostoleirin opit olivat tuoreessa muistissa. Juuso avasi tempauksen kilon yli oman ennätyksensä, ja 38 kiloa nousikin hienosti. Toisellaan Juuso kaunisteli lukemat vielä 42 kiloon, joka kirjataan myös uudeksi piiriennätykseksi 17-vuotiaiden sarjaan 55 kiloa. Työnnössä Juuso sivusi ennätystään ensimmäisellä, kun 50 kiloa oli suorilla käsillä. Toisessa työnnössä 52 kilossa oli liian lyhyt vauhti ja nosto epäonnistui, mutta kolmannella Juuso tinttasi 52 kiloa ylös, sekin uusi pe. Yhteistulokseen Juusolle komeasti seitsemän kilon kohennus ja saman verran pisteitä sinclairiinkin. Sarjavoitto Juusolle siis lukemin 94 kiloa, joka myös on uusi piiriennätys. Aiemmatkin ennätykset olivat Juuson nimissä.

Kalle Ranta-Nilkku sarjassa 81 kiloa teki kellosepän tarkkaa työtä nostaen tismalleen samat lukemat kuin toukokuun alun kotikisassa. Avaustempaus 60 kilosta oli kevyt, toisella 70 kiloa lipsahti yli ylös noustessa, mutta pysyi päällä kolmannella nostolla. Työnnössä Kallella oli komeasti puhdas sarja, suorilla käsillä vuorotellen olivat niin 80, 90 kuin 95 kiloa. Sarjavoitto Kallelle 165 kilon tuloksella, ja kevyempänä kuin edellisessä kisassa, sinclairiin siis kolme pistettä lisää, 209.085 pistettä.

Lauri Pimiä sarjassa +109 avasi tempauksen varmasti 55 kilolla ja samaa rataa nousi 65 kiloa, mutta 72 kiloa oli liikaa. Työnnössä 85 kiloa oli helppo, 98 kiloa ei kääntynyt rinnalle eikä 100 kiloakaan, hyvistä yrityksistä huolimatta. Laurille sarjavoitto ja 150 kilon yhteistulos oli mannaa, kun kaksi edellistä kilpailua päättyivät tuloksetta jäämiseen.

Jenna Varis, Juhani Pimiä ja Jyrki Kononen toimivat tuomareina. Jyrki oli myös kuuluttaja, sihteeri ja ajanottaja. Juhani ahersi myös levynvaihdossa Jenna Variksen kanssa, joka myös videokuvasi nostot. Katsojia ei kisaan otettu. Koronariskiä pienennettiin vielä desifioimalla välineet kisan jälkeen, kuten salietikettiin kuuluukin. Nostajat palkittiin mitalein ja kaikki kisan toimihenkilöt tikkarein.