ÄKS

Kaupunginjohtaja teki hankintapäätöksen Liikuntapuiston lumetusjärjestelmästä

17.10.2019 14:59
Liikuntapuisto saa sittenkin oman lumetusjärjestelmänsä.
Kaupunginvaltuusto torppasi hiihtoväen haaveet Liikuntapuiston lumetusjärjestelmän lisämäärärahasta. Kaupunginjohtaja päätti toisin – tähän syynä Huimalta saatava 40 000 euron avustus. 

 

Lopullisen tarjouksen hinta on 197 000 euroa (ALV 0 %), josta tarvikkeiden ja materiaalin osuus on 162 000 € (ALV 0%). Tilaus tullaan tekemään kahdessa osassa: tarvikkeet ja materiaalit tilataan vuoden 2019 puolella ja asennustyö vuonna 2020.

– Valintakriteerinä oli kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous. Koska saatiin vain yksi hyväksyttävä tarjous, ei ole tarpeen tehdä varsinaista tarjousvertailua, päätöksessä kerrotaan.

Huiman hiihtojaoston puheenjohtaja Veikko Tarvainen on huojentunut päätöksestä.

– Katsoimme, että nyt on oikea hetki toimia, sillä jos asia putoaa pois listoilta, voi olla ettemme vuosiin päästä uusiin neuvotteluihin, Tarvainen sanoo.

Hiihtoväki halusi lumetusjärjestelmän niin sanotusti rakkaudesta lajiin.

– Haluamme, että Äänekoskella harrastetaan hiihtoa, Tarvainen sanoo.

Talousarvion 2019, kaupunginhallituksen 7.10.2019 tekemän linjauksen ja hallintosäännön 68 §:n mukaisesti päätän, että liikuntapuiston lumetusjärjestelmän toimittaa vuosien 2019 ja 2020 aikana Multi-Snowtech Oy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. Petteri Nieminen sanoo:

  Äänekoskella on tullut MM kuutonen 50 kilometriltä.Ja lukuisia veteraanien SM ja MM mitaleita voittanut hiihtäjä.Ainoa ensilumen latu on ollut Särkijärven jää Mämmellä suurin osa Äänekoskelaisista tietää kyseisen lammen.En voi veronmaksajana kuin ihmetellä kyseistä hanketta.Samaa ihmetystä kuuluu sieltä ja täältä.Kyllä Äänekoskella tuntuu rahaa riittävän.

 2. Snowboard sanoo:

  Minä veroäyrin maksajana tästä Äänemäen alta en koe rakkautta lajiin, ainoastaan lumilautailuun ja lasketteluun. Suksijat suksikoon omillaan tai jäällä.

 3. Wallu sanoo:

  Joopa. Eikö olisi ollut aika tehdä se sairaalan muutostyö ??? Mitenkäs se palvelutalo Kuhnamon rantaan. Olisivat paljon tärkeämpiä.

 4. Petteri Nieminen sanoo:

  Ensilumen latu voidaan tehdä erittäin edullisesti ja ekologisesti.Kivet pois pururadalta ja hyvä hake kerros pintaan ja odottelemaan taivaalta lunta.Ei ole kallista jos haluja on!!

 5. Käyttömaksu sanoo:

  Tasapuolisuuden nimissä hiihtolatujen käytöstä tulisi periä käyttömaksua niin kuin esim. jalkapallokentistä sekä salimaksuista puhumattakaan. Tuo ei ole ihan ilmaista tuo latujen ylläpito.

  1. marke sanoo:

   Tasa-arvoisen kohtelun vuoksi ja ensilumen ladun erityispiirteiden vuoksi (vaativa työmäärä) maksullisuus on perusteltua.

   Maksun pitää perustua vuosittain nouseviin ladun ylläpitoa ja lumen tekemiseen liittyviin kustannuksiin,siihen asti kunnes luonnonlumen latuverkosto on käytössä.

   Hiihtäjät jotka ovat innoikkaita ensilumenladun käyttäjiä maksavat tämän maksun mielellään, koska kausi alkaa aiemmin.
   .
   Moneen muuhun liikuntainvestointiin verrattuna hiihtolatuihin satsaaminen on todellinen kansanterveydellinen panostus.
   Sadasta suksittelijasta yli 90 on muita kun kilpahiihtäjiä.

 6. Kiilki sanoo:

  Hyvä että valinta oli helppo. Varmasti valittiin halvin. Voisiko kaupunki avustaa Huimaa esim. 40000e? Hyvällä asialla kun ovat.

 7. 4711 sanoo:

  Kirje Joulupukille! Rakas Joulupukki meinasin pyytää itselleni uuden villasukat rikkinäisten tilalle. Mutta tämän jutun luettuani ajattelin kumminkin pyytää JÄRKEÄ tuonne päätöksen tekijöille. Kyllä minä vielä saan parsittua nämä villasukat käyttökuntoiseksi.

 8. Rasvakaapeli sanoo:

  Kaupunginjohtaja unohti mainita että kyseinen raha ei ole mistään pois. Kun sitä rahaa saa siitä Antti Rinteen taikaseinästä. Voitaisko Äänekoskella ottaa käyttöön vaikka koiravero, niin kertyneillä rahoilla voitaisiin tukea vielä enemmän urheilua pienentämällä vaikka salimaksuja. Oisko joku 300€/per kuono vuodessa. Hyödyttäisi kaikkia

  1. Tasa-arvoa sanoo:

   Eikö tälle ladulle pitäisi laittaa käyttömaksu tasa-arvon vuoksi? Tasa-arvollahan perusteltiin myös salimaksuja että kaikki liikkujat maksavat. Jyväskylän Laajavuoressakin on maksu hiihtäjille jotka haluavat tykkilumelle. Ei taida Äänekoskella kuitenkaan tulla lumi ilmaiseksi?

 9. Liisa Koljonen sanoo:

  En kannata Liikuntapuiston lumetusjärjestelmän hankkimista, vaikka hiihtelen mielelläni luonnonlumilla. Turha rahanmeno ja arvelen olevan liian vähän käyttäjiä, siis maksukortin ostajia.

 10. Gärna sanoo:

  Voi tietysti piiskata itsensä näppiksen äärellä raivoon kun rahat ei nyt omasta mielestä menneet oikeaan kohteeseen tai voi mennä jossain vaiheessa vaikka hiihtämään pahimmat höyryt pois.

  Kaikki valittaa jostain mutta jotkut valittaa kaikesta.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy