ÄKS

Kipinä kaatoi Raholan – Välierissä vastaan ennakkosuosikki Honka

02.04.2024 13:20

Kipinä Basket raivasi tieltään Raholan Pyrkivän, kun se kaatoi tamperelaiset ensin kotonaan 88-73 ja sitten vieraissa 73-93. Näin ollen Kipinä etenee kahdella voitolla välieriin, jossa vastaan tulee koko sarjan ennakkosuosikki ja runkosarjan voittaja Tapiolan Honka.

 

Ensimmäisessä ottelussa Kipinän tehomiehinä häärivät Ben College (34 pistettä) ja Lauri Jäntti (20p). James Rojas loukkasi toisen jakson alussa jalkaansa eikä pelannut enää ensimmäisessä osaottelussa. Tämä aiheutti Kipinälle huolta seuraavan otteluun, mutta mitä vielä.

Toisen ottelun Rojas aloitti vaihdosta, ja tuli kentälle Kipinän vaisun alun jälkeen sytyttäen kipinän Kipinän pelaamiseen. Rojas olikin ottelun tehokkain (27p/9lp/8r) saaden tehokkainta tuliapua Mardrez McBridelta (23p/5lp/7s). Kipinän yksi tärkein voittojen avain oli runkosarjaan verrattaen silminnähden parantunut puolustus.

– Hienoa edetä toisena vuonna peräkkäin neljän parhaan joukkoon. Haastavan kevään jälkeen saatiin tärkeään paikkaan onnistumisia joukkuepelin osalta, ja erityisesti puolustuksen onnistumiset lämmittävät mieltä. Saatiin nyt positiivisia yhteisiä kokemuksia ja nähtiin, että kun kommunikoidaan, tehdään perusasiat kovaa, ja noudatetaan suunnitelmaa, niin pystytään myös puolustamaan hyvällä tasolla. Tällä tiellä pitää jatkaa, sillä seuraava vastus on kovin mahdollinen, Kipinän päävalmentaja Joni Hautsalo fiilisteli välieräsarjan ratkettua.

Kipinä Basket aloittaa välierät perjantaina Hongan vieraana ja toinen osaottelu pelataan Äänekosken liikuntatalolla maanantaina 8.4. klo 18.30 alkaen.

Vastaa

  1. Korisfani sanoo:

    Äänekosken ykkösjoukkue jatkaa vielä välierissä joten pelit liikkarilla vielä jatkuvat. Toivottavasti nähdään pitkä ja tasainen sarja joka tuottaisi loppuotteluun keskisuomalaiset joukkueet.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy