ÄKS

Kipinälle tärkeät pisteet Joensuusta

24.02.2020 13:25
Kuva: Koiviston Kipinä.
Kataja ll – Kipinä 84-89 (13-24) (19-20) (25-21) 27-24) Joensuun urheilutalo 23.2.2020.

II-Divarin Kaakkoisen alueen sarjan kärkijoukkueet Joensuun Kataja II ja Koiviston Kipinä ottivat yhteen kolmannen kerran tällä kaudella. Ottelussa oli panoksena voittajalle todennäköinen paikka divari B:n karsintaan.

Koskelta oli matkannut Joensuuhun parikymmenpäinen kannustusjoukko Kipinän tueksi kauden tärkeimpään otteluun.

Kipinä aloitti ottelun vahvasti karaten avausjaksolla Lauri Jäntin ja Jarmo Ueckerin vahvan hyökkäyspelin ansiosta 13-24 johtoon. Anton Gill lämpeni ”positiivisesti” jakson lopulla, heittäen 5p. putkeen.

Kovaa sai välillä pelata. Tämä oli tänään tuomarilinja.

Jarmo Uecker loukkasi jalkaansa jakson lopulla. Toinen jakso 32-44 Kipinälle.

Kolmannella jaksolla epäselvässä tilanteessa Lauri Jäntille tuomittiin ulosajo. Kipinän vaihtopenkki kapeni uhkaavasti.

Neljännellä jakson puolivälissä Kataja tuli iholle, Kipinän reilu piste-ero kaventui uhkaavasti lukemiin 64-68. Kipinä ei kuitenkaan taipunut, vaikka kotiyleisö kovasti kannusti Katajaa. Ottelun lopussa Kipinä takoi vapariviivalta naulat Katajan arkkuun.

Penkiltä tuli hyvää tukea. Teemu Häkkisen kaksi puolustuslevypalloa tiukassa vaiheessa tuli tarpeeseen. Mika Sironen puolusti kovaa, 5 pistettä hyvään saumaan, kun Kataja tuli iholle. Sami Mäntymaata otettiin tarkasti ja välillä sääntöjen rajamailla.

Ottelu oli kovatasoinen ja yleisöön menevä.

– Alku oli hyvää Kipinää. Kahden avainpelaajaan menetys kesken pelin vaikeutti joukkueen pelaamista. Yhteistyö Antonin kanssa vielä välillä unohtui. Taisteluvoitto lämmittää mukavasti, kommentoi Joni Hautsalo.

Kipinän matkaa jatkuu tulevana lauantaina Kotkassa Karhulan vieraana.

Kipinän pistemiehet: Pyykkönen Ville 3, Uecker Jarmo 12 , Mäntymaa Juuso 2, Häkkinen Teemu 1, Jäntti Lauri 8, Sironen Mika 5 , Mäntymaa Sami 11, Gill Anton 47.

Vastaa

1. Bullriver sanoo:

Miten ihmeessä Kipinä on saanut Gillin tasoisen pelaajan riveihinsä?? Onko syy se perinteinen, ”kaiken takana on nainen”? 😁

2. Huimafani sanoo:

Loistavaa, hieno voitto. Ei muuta ku loppuun asti ja ylöspäin. Kipinässä hyvä pöhinä päälle. Huiman vierasmatsithan ei kiinnosta ketään.