ÄKS

Konginkangas kirkastetaan talkoilla

27.11.2023 11:14
Kömin Killan Merja Vasama ja kyläyhdistyksen Tanja Rämä toivottavat kaiken kansan tervetulleiksi ulkoilemaan ja ihastelemaan  yhdistysten yhdessä ideoimalle joulun ajan valopolulle. Myös joulupuodissa kannattaa pistäytyä Konginkulman kylätorin kupeessa. Valot syttyvät joulun avajaisissa perjantaina joulukuun 1. päivänä.

Joulupolku tuo valoa ja iloa pimeään. 

 

– Joulupolkuun on ilmoittautunut jo yli 30 kohdetta ja mukaan ehtii vielä hyvin, kannustaa Konginkankaan kyläyhdistyksen sihteeri Tanja Rämä.

Valotalkoisiin ilmoittautuneet virittävät jouluvaloja pihapiiriinsä ja kohteista yhdistyy sitten talvipimeään ulkoilureittejä, joiden varrella valoja voi ihastella.   Kirkonkylällä valopihoja riittää pitemmäksikin lenkiksi ja yksittäisissä kohteissa valoiloa on luvassa myös Kalaniemessä ja Liimattalassa.

Joulun avajaiset vietetään Kongin kulman kylätorilla perjantaina joulukuun 1. päivänä ja samalla sytytetään jouluvalot aukean kuuseen ja kyläraitin joulupolulle. Joulupuotikin aukeaa kylätiloissa torin kupeessa.

Rämä kertoo, että myös itsenäisyyspäivänä järjestetään yhteiset juhlat kylätalolla.

Kömin Killan rahastonhoitaja Merja Vasama innostaa osallistumaan yhdistyksen joulupuodin tuotetarjontaan.

– Asukkaat voivat tuoda tuotteitaan myyntiin. Tarjolle on tulossa pukinkonttiinkin sopivia käsitöitä ja kudonnaisia sekä joulupöytään leivonnaisia ja leipiä. Joulukuusia ja jätkänkynttilöitäkin on luvassa. Mukaan vaan, Vasama innostaa ideoimaan ja osallistumaan puodin tarjontaan.

Rämä kertoo, että valopolun idea putkahti esille, kun yhdistysten väki pohti, miten joulun aikaan saataisiin kylälle virikkeitä, viihtyisyyttä ja näkyvyyttä kauemmaksikin. Ideointiin kannusti Sumiaisten joulukalenteri, jossa joulukuun edetessä eri päiville on viritetty ihmisiä ilahduttamaan pieniä tapahtumia ja nähtävyyksiä eri kohteisiin.

– Kyllähän tämmöiset yhteiset riennot tuovat myös yhteisöllisyyttä asukkaille, Rämä arvioi.

Vasama kertoo, että joulupolkuun osallistuvien määrä yllätti iloisesti.

– Olen kuullut, että monissa kohteissa on suunnittelu käynnissä ja etenkin lapset ovat innostuneita. Valmis valopolku on sitten kiva elämys kaikille lapsille. Tervetuloa kauempaakin ihailemaan ja valopolkukävelylle Konginkankaalle, hän innostaa.

Myös Rämä toivottaa kaikki tervetulleiksi ja pistäytymään myös joulupuodissa. Hän kertoo, että joulupolun valaisuun rakentaa kukin omanlaisensa valokohteen.

– Sääntöjä ei ole ja jokainen voi tuoda esille omia ideoitaan. Pienelläkin panostuksella voi luoda tunnelmaa ja tuottaa iloa, hän arvioi ja toteaa, että led-tekniikan myötä erilaisten jouluvalojen hinnat ovat laskeneet eikä sähköäkään kulu paljon.

Seurakunta huolehtii kirkollisen joulun järjestämisestä ja osallistuu lisäksi valopolkuun. Myös kaupungin toimipisteet saavat valopolkuvalaistuksen.

Joulun avaus Konginkankaalla pe 1.12. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy