ÄKS

Konginkangas -korussa näkyy Keitele

11.07.2018 12:47 (muokattu 11.07.2018 12:48)
Sanna Kuitusen valmistamassa Konginkangas-korussa näkyy Keiteleen aallokkoa.
Uuden Konginkangas-korun on suunnitellut ja toteuttanut tuore konginkankaalainen, Design Luode –nimen alla koruja valmistava Sanna Kuitunen.

 

– Tämä koru on nyt ainoa laatuaan. Valmistus alkaa syksyllä ja ensimmäiset sata numeroidaan, Kuitunen kertoo.

Koru esiteltiin yleisölle ensimmäistä kertaa Konginkankaan Kesäpäivillä ja se herätti heti kiinnostusta sekä konginkankaalaisten että kesäasukkaiden joukossa. Hopeisen riipuksen valmistus alkaa syksyllä.

– Korusta kiinnostuneet voivat tässä vaiheessa jättää yhteystietonsa. He saavat sitten ensimmäisten joukossa tiedon, kun korua voi tilata, Kuitunen sanoo.
– Minä oottelen korua ja jos ne kerran numeroidaan, niin jospa antaisivat minulle sen ykkösen, kun olin hommaa laittamassa liikkeelle, Kömin killan puheenjohtaja Reetta Korjonen naurahtaa.

Konginkankaalla on jo yksi nimikkokoru, joka on valmistettu 1913 vuonna Savolaisen kaupan raunioista löydetyn muinaiskorun mallista. Soikea kupurasolki ajoittuu rautakauteen 1000-luvulle. Kalevala Korun valmistama ensimmäinen Konginkangas -koru on suuri pronssinen koru.

– Kun Sanna oli muuttanut Konginkankaalle ja käynnisti täällä korupajatoimintaansa, tuli oitis mieleeni, että nyt olisi hyvä aika tehdä uusi koru, joka sopisi nuorillekin. Nuoremmat ihmiset eivät varmaan näe isoa pronssikorua omakseen, Korjonen sanoo.

Kuitunen pyysi Kömin killan hallituksen jäseniltä inspiraatioksi adjektiiveja, joiden pohjalta lähti luomaan korua. Sanoja olivat muun muassa kimmellys, lumi, konki, järvi, kantikas, sininen, kiiltävä ja säröinen.

– Tässä on Keiteleen aallokkoa tehty kerrostamalla hopeaa useampiin kerroksiin. Korun alareunassa on hopeahelmista tehtyä rantakivikkoa, Kuitunen kertoo.
– Olen iloisesti yllättynyt, miten hyvin Sanna sai sen koko asian siihen mahtumaan. Siinä näkyy Keitele, Konginkangashan on kokonaan Keiteleen sylissä, Korjonen sanoo.

Riipus itsessään on myös unisex-mallinen, eli se sopii niin miehille kuin naisille. Korun suunnittelussa on huomioitu myös muokattavuus.

– Tarpeen mukaan samasta mallista voidaan myöhemmin tehdä myös solmioneula tai korvakorut.

Kuitunen on iloinen saamastaan luottamuksen osoituksesta.

– Tuoreena konginkankaalaisena on hienoa olla tällä tavalla mukana kylän arjessa, Kuitunen sanoo.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy