Lähes puolet suomalaisista naisista kokee väkivaltaa elämänsä aikana, mutta Suomi ei silti ole ryhtynyt tarpeellisiin toimiin tämän vakavan ihmisoikeusloukkauksen poistamiseksi.
On kuntiemme vastuulla lopettaa naisiin kohdistuva väkivalta. Euroopan neuvoston minimi suositusten mukaan suomessa pitäisi olla viisisataa turvakotipaikkaa, mutta niitä on tällä hetkellä vain 123. Raiskauskriisikeskuksia on vain murto-osa Euroopan neuvoston suosituksista. Seksuaalisen väkivallan uhrien tukemiseen on suomessa erikoistunut vain yksi järjestö, jolla on kaksi toimipistettä. Ympärivuorokautista, valtakunnallista neuvontapuhelinta ei ole, eikä myöskään väkivaltaa kokeneille tarkoitettuja pistäytymis paikkoja, joihin voi mennä anonyymisti. Vammaisten naisten, parituksen uhrien ja muiden erityisryhmien tarpeita ei huomioida palvelun tarjonnassa.
Naisiin kohdistuva väkivalta on suomessa laaja ihmisoikeusongelma.
Ilidio Flores
Äänekoski
Öh, turvakodit eivät suinkaan poista väkivaltaa. Ne ovat paikkoja, joihin voi paeta väkivaltaa.
Väkivallan poistaminen ei mielestäni ole sen paremmin kunnan kuin valtionkaan vastuulla. Se on aina tekijän vastuulla, ellei tekijä ole holhouksessa.
Turvakotien järjestäminen on yhteiskunnan vastuulla. Olisi toivottavaa säätää tästäkin sotessa, niin tärkeä asia on kyseessä. Minun tietoni mukaan raiskaus ja parisuhdeväkivalta kohtaa joka kolmatta naista, ainakin näin on todettu niissä lukuisissa tutkimuksissa, jotka olen lukenut. Ehkä kirjoittajalla on uusinta tietoa, mutta sen lähde olisi hyvä mainita.
Mun mielestä kaikkeen väkivaltaan on puututtava, ei vaan naisiin kohdistuvaan. Mutta Ilidio saa olla erimieltä jos haluaa.