ÄKS

Nostagiamusiikki vetää Sumiaisiin

08.07.2024 14:30
Heinäkuun 13. päivän iltana Sumiaisten rantajuhlissa loistavat tähtinä kansainvälinen bluestähti Erja Lyytinen ja harvoin esiintyvä alkuperäisillä Hurriganes-kitaristeilla Ile Kalliolla ja Janne Louhivuorella vahvistettu Hurriganes-ryhmä Black Devils.

Sumiaisten Rautalankafestivaali SHAKE*24:ssä soinostalginen kitaramusiikki eri twistillä. 

 

Sumiasten Rautalankafestarin lavalle nousee komea artistikattaus. 

– Meidän festarin rykrytiimi onnistui tänä vuonna saamaan mukaan pari sellaista esiintyjää, joita on yritetty kiinnittää usena vuonna aikaisemmin. Nyt saimme meille Erja Lyytisen sekä Ile Kallion, Janne Louhivuoren. Tänä vuonna tarjonta on sitä luokkaa, että uskomme saavamme aikaan todella isot rantabileet Sumiaisten koulun rantaan, kertoo Sumiaisten festarit tiedotteessaan.

Heinäkuun 13. päivän iltana Sumiaisten rantajuhlissa loistavat tähtinä kansainvälinen bluestähti Erja Lyytinen ja harvoin esiintyvä alkuperäisillä Hurriganes-kitaristeilla Ile Kalliolla ja Janne Louhivuorella vahvistettu Hurriganes-ryhmä Black Devils. Ryhmä on julkaissut äskettäin uuden pitkäsoittolevyn Get Ready!, jonka tuotantoryhmään ovat kuuluneet Richard Stanley ja Costello Hautamäki.

– Ensimmäisiä soolokitarabiisejä, joita tuli treenattua teininä oli muun muassa The Shadows -yhtyeen hieno rautalankakappale Apache, muistelee Erja Lyytinen ja kertoo odottavansa innolla pääsevänsä mukaan nostalgiaa tihkuvalle festivaalille.

– Mahtavaa lähteä keikoille niin että sekä Ile Kallio että Janne Louhivuori on mukana. Soitamme Ganesin parhaat klassikot ja keskitymme myös harvemmin kuultuihin helmiin Ilen ja Jannen aikakausilta, hehkuttaa Black Devilsiä luotsaava laulaja-rumpali J-P Kakkola.

Festari on joka vuosi tuonut esille maakunnan omia kokoonpanoja. Tällä kertaa illan avaa hiljattain koottu The Comforts, jota liidaa sumialainen Ari Lampinen. Hän on soittanut kitaraa kymmenissä kokoonpanoissa. Usein pikakomennuksia on tullut tangomarkkinoiden tähdiltä. Lampinen on soittanut muun muassa Matti Eskon, Kari Vepsän ja Teemu Roivaisen taustalla. The Comforts on vihkiytynyt rautalankatyyliseen instrumusaan, mutta mukana on myös laulettuja kappaleita.

Instrumenaalirautalankaa ja laulettua beat-musaa vuodesta 1988 menestyksellä soittanut ja levyttänyt Pekka Tiilikainen & Beatmakers on niittänyt mainetta kotimassa ja ulkomailla. Kitaran varressa on tänä päivänä kitaravirtuoosi Erkki Sutela, joka on soittanut myös The Sounds -yhtyeessä ja Dannyn taustajoukoissa. Bändin alkuperäiskokoonpanossa oli mukana Petri Ylönen, joka toimii nykyisin opettajana Äänekosken koulunmäen yhtenäiskoulussa.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy