ÄKS

Palohälytys, jäässä railo ja ottelu pelattiin loppuun Laukaassa – Urholla varsin erikoinen ilta kotihallissaan

20.11.2022 11:13
Jäähallilla koettiin erikoinen varsin kotiottelu. Kuva: SinijaPete

Urho nappasi sarjakärki Lappeenrannan PEPOsta niskalenkin vaiherikkaassa lauantai-illassa.

 

Ottelun alku Suolahdessa oli vauhdikas, ja paikalle saapunut reilusti yli 400-päinen yleisö pääsi todistamaan avausmaalia jo 33 sekunnin pelin jälkeen, kun Matias Kunelius löi kiekon reppuun. Tasainen erä jatkui maalittomana, vaikka molemmat loivat hyviä maalipaikkoja toisensa jälkeen. Erätauolle siirryttiin 1-0 kotijoukkueen johtaessa.

Sitten alkoi tapahtua. Jäähallin jäähän oli tullut erätaukohuollon aikana lohkeama, jota alettiin paikkaamaan kiireen vilkkaa. Tilanne ei parantunut ja kaiken kukkuraksi ilmeisesti runsas hiilidioksidinkäyttö laukaisi palohälytyksen. Halli tyhjäksi, ja pohtimaan jatkotoimenpiteitä.

– Peliä ei saatu turvallisesti jatkettua Suolahdessa, joten sitten alkoi korvaavan hallin etsintä. Liiton säännöt antavat kaksi tuntia aikaa siirtyä ja aloittaa peli muualla, mutta onneksi Peurungan jäähallissa oli vapaata kello 19 alkaen, kertoo Tapio Saaristo.

Joukkueet siis pakkasivat kamat, siirtyivät Laukaaseen ja ottelu pääsi jatkumaan uudessa ympäristössä.

Toinen erä pääsi käyntiin, ja jatkui melkoisessa Urhon hurmiossa. Maalipaikkoja luotiin kerta toisensa jälkeen, tolpat kilisivät ja pari kertaa kiekko löysi tiensä aina maaliviivalle asti. Erän ainokaisesta vastasi kuitenkin PEPO, ja peli oli erätauolle mentäessä tasan.

Kolmas erä jatkui tasaväkisenä, ja erän puolivälin jälkeen Henri Pennanen pääsikin huudattamaan kotiyleisöä, jota oli saapunut vielä laukaaseenkin reilu sata henkeä. Lopun taistelu oli armotonta, ja viimeisenä lukkona maalin suulla Joni Mikkola piti huolen että pisteet jäivät Suolahteen.

– Olipahan kerta kaikkiaan erikoinen päivä. Peli kesti kaikkiaan neljä ja puoli tuntia niin kyllähän siinä vähän erilailla joutui keksimään evästä ja nesteytystä matkan varrelle, mutta onpahan muisteltavaa sitten myöhemmin. Suurin harmi tietysti paikan päälle saapuneelle runsaslukuiselle yleisölle, joka kerkesi näkemään vain ensimmäisen erän. Hatunnosto puolestaan niille, jotka toivat tunnelman vielä Laukaaseen meidän mukana ja saatiin vielä hyvä lopputulos pelattua taululle, sanailee Urhon kapteeni Sami Pekkala.

Voiton myötä Urho nousi jakamaan sarjan kärkipaikkaa tasapisteissä PEPOn ja Warkiksen kanssa.

Urhon kotiottelut jatkuvat vasta seuraavan vuoden puolella, kun 14.tammikuuta vieraaksi saapuu Valkealan Kiekko. Tämän vuoden puolella Urholla on luvassa vielä kolme vierasottelua.

Urho – PEPO 2-1 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy