ÄKS

Poliisi pysäytti koululaisia kuljettavan linja-auton Nelostiellä

13.08.2021 11:08

Poliisi seuraa tarkkaan Konginkankaan koululaisten kyyditysten tilannetta.

 

Konginkankaalta Äänekosken keskustaan ja Suolahteen liikennöivien reittilinjojen ylitäytöstä on tullut tusinan verran yhteydenottoja myös poliisille. Ylikonstaapeli Jari Halttunen kertoo, että äänekoskelainen poliisipartio pysäytti Koivurannan koulukuljetuksia tekevän reittilinjan perjantaina aamulla yleisövihjeen perusteella ja koulunaloituksen tehostetun liikennevalvonnan merkeissä.

– Siellä partio totesi tilanteen olevan kuten meille on tiedotettu: seisomassa olevia lapsia laskettiin olevan 13 ja lisää oli tulossa kyytiin seuraavilta pysäkeiltä. Tilanteessa ohjeistettiin kuljettajaa viemään lapset turvallisesti kouluun ja otettiin yhteyttä kuljetussuunnittelun puolelle. Sieltä reagoitiinkin varsin nopeasti tilanteeseen ja luvattiin puuttua asiaan, Halttunen kiittää.

Poliisi on jo saanut kritiikkiä siitä, että lapsia kuljettavaa vuoroa ei pysäytetty ja estetty jatkamasta matkaa.

– Partion harkinnan mukaan olisi ollut kohtuutonta jättää lapset tienpientareelle odottamaan korvaavia kyytejä, Halttunen toteaa.

Poliisin näkökulmasta tärkeintä on nyt saada taattua lasten turvallisuus koulumatkoilla. Halttunen muistuttaa, että konginkankaalaisten koululaisten reitti kulkee paitsi Nelostiellä, myös mutkaisella Liimattalantiellä, jonka kunto ei ole huipussaan.

– Liimattalantiellä on monta kertaa ajanut linja-auto ojaan talvella tien huonon kunnon vuoksi. Lasten turvallisuuden pitää olla kaikkein tärkeintä, eli että kaikilla on turvavyöt ja istuinpaikat linja-autossa. Seuraamme tilannetta tarkkaan, ja vanhemmat on myös luvanneet olla yhteydessä, jos tilanne ei korjaannu, Jari Halttunen toteaa.

RIINA NYGRÉN

Vastaa

  1. Rissi sanoo:

    Lisää vaan yhtenäiskouluja, matkaa matkaa

  2. Seppo sanoo:

    On aika perämetässä kasvanutta porukkaa jos linja-autossa seisominen on jotenkin uusi juttu. Jos siirrytään 50km etelään päin se on enemmän sääntö kun poikkeus että joutuu seisomaan kun harvoin riittää istumapaikat kaikille. Tosin en tiedä nyt korona aikana tilannetta, mutta ennen sitä kuljettajatkin joutui monesti pyytämään seisomassa olevia ihmisiä tiivistämään että mahtuu lisää porukkaa kyytiin. Ei voi kun nauraa, kyllä ihmiset nykyään löytää ongelman kaikesta. Kyllä on lapset pumpulissa kasvatettuja nykyään.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy