ÄKS

Ralliriemua Koivistossa – katso kuvagalleria tunnelmasta!

02.08.2019 15:54 (muokattu 02.08.2019 15:57)
Heiko, Indrek, Günther ja Rauno saapuivat Koivistolle kannustamaan maanmiestään Ott Tänakia. Kuva: Heli Puputti
Epävakaasta säästä huolimatta Neste Rally Finlandin Koiviston erikoiskokeessa oli tunnelma katossa.

 

Parhaille katselupaikoille maaliviivan tuntumaan alkoi saapua porukkaa jo aamuvarhain, ja ennen ensimmäisen auton starttaamista yleisöä oli runsaasti katselualueilla rallireitin varrella.

Kalle Rovanperä Areenalla nähtiin ennen ensimmäisen kilpailijan lähtöä muun muassa Red Bull Skydive Teamin näyttävä laskuvarjohyppy, sekä ilmavoimien taitolento-osaston, Midnight Hawksin esitys.

Ralleja seuraamaan oli saapunut myös joukko iloisia virolaismiehiä kannustamaan suosikkikuljettajaansa Ott Tänakia voittoon. Heiko, Indrek, Günther ja Rauno ovat kotoisin Haapsalusta. Miehistä Heiko asuu ja työskentelee Suomessa, kaverit ovat tulleet rallien ajaksi kylään.

−Parasta ralleissa on vauhti, jännittävät tilanteet ja hyvä tunnelma, Heiko kertoo.

Miehillä on aikomus lähteä vielä muutamalle erikoiskokeelle, jonka jälkeen yöksi leiriydytään telttailualueelle.

Virolaiskuski Ott Tänakin menestys näkyy myös yleisössä, Viron lippuja liehuu ympäri areenaa ja iloista virolaisporukkaa tulee vastaan jatkuvasti. Kuka voittaa rallit?

−Tänak voittaa, (Jari-Matti) Latvala toisena ja Esa-Pekka Lappi kolmantena, arvioivat virolaismiehet ennen erikoiskokeen alkua.

Rallireitin varrella asuvat kyläläiset ovat järjestäneet pihoihinsa erilaisia kisakatsomoita. Maalisuoran alussa asuva porukka on vuokrannut paljun, josta on suora näkymä reitille.

−Mikäs sen parempaa, kuin katsella ohi ajavia ralliautoja samalla lämpimässä vedessä pulikoidessa, huikkaa iloinen rallifanien porukka.

−Ruokaa, juomaa ja hyvää seuraa, siitä on rallit tehty, samaisesta porukasta kerrotaan.

Aivan lähtöviivan läheisellä katselualuee A:lla ei ensimmäisen vedon aikana ollut turhan paljon ruuhkaa. Helikopterit hyrräsivät, makkara paistui ja lähtöpaikalla katsojat ehtivät saada enemmänkin kun vilauksen lempikuljettajistaan. Ahkerille vapaaehtoisille pellonreuna oli jo tullut tutuksi.

– Pätkää on valmisteltu viime viikon lopulta, ja tänäänkin puoli kuudelta jo herätty. Illalla varmaan kahdeksan-yhdeksän välillä pääsee kotiin, hymyileväinen Sirpa Huuskonen totesi Äänekosken Urheiluautoilijoiden kanttiinin tiskin takaa.

Koivistossa rallit jatkuvat erikoiskokeella 10 klo 18.42.

Teksti ja kuvat: Heli Puputti ja Riina Nygrén

Kuvagalleria Koivistosta:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. 4711 sanoo:

  On hienoa että Äänekoskea tehdään tunnetuksi tällä tavalla. Tänne tulee porukkaa ympäri maapallon katsomaan rallia ja samalla tutustumaan Äänekoskeen. Tämä on suurin tapahtuma vuodessa ja tuo eniten porukkaa tänne. Tähän kannattaa satsata tulevaisuudessa ja ottaa kaikki hyöty irti tapahtumasta. Kaupunki voisi olla aktiivisempi tapahtuman suhteen ja olla enempi järjestelyissä mukana. Valtavan suuri KIITOS kaikille vapaaehtoisille jotka olette tehneet tämän mahdolliseksi. Te olette niitä SANKAREITA joita tänä päivänä tarvitaan. KIITOS!

  1. Jorma Lilja sanoo:

   Ei taida paljoa Äänekosken ydinkeskustan putiikit näistä kekkereistä hyötyä. Mutta onhan se Hirvaskangas- Koivisto alueelle kuitenkin melkoisen hyvä juttu!

   1. 4711 sanoo:

    Niin tietämäni mukaan myös Hirvaskangas ja Koivisto kuuluvat Äänekoskeen. On jokaisen yrityksen oma asia jos ei osaa käyttää tilaisuutta hyväkseen, ketään ei varmaankaan ole suljettu pois. On vain rohkeasti tultava mukaan ja hyödynnettävä tilaisuus. Vanha sanonta että nopeat syövät hitaiden eväät, pitää tässä tapauksessa paikkansa. Uskallusta ja uusia ideoita tarvitaan, ei kaunaa ja negatiivista kateutta.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy