ÄKS

Saksiniekkojen saalistus käynnissä – kiirettä mertojen laskuun ei ole

22.07.2019 08:00
Saksiniekkojen saalistus alkoi 21.7.
Rapukausi alkoi sunnuntaina 21.7. Kylmät vedet verottavat saalista, joten punakuorisen herkun sesonki saattaa alkaa vasta elo-syyskuun taitteessa.

 

Rapu ei kasva eikä vaihda kuortaan viileässä vedessä. Veden lämpötila täytyy nousta yli 20 asteen, jotta rapu intoutuu riisumaan kuorensa. Yleensä rapu saattaa vaihtaa kuorensa jopa kaksi kertaa ennen heinäkuun odotettua ravustuskautta. Kuoren vaihtamisen jälkeen rapu kasvaa pari senttiä.

Pieniä rapuja ei kannata saaliikseen kerätä. Suuhun laitettavan ravun alamitta on kymmenen senttiä, eikä senkään saksissa tai kilven alla juurikaan syötävää piisaa. Nyt kannattaa malttaa, ja muistaa vanha sananlasku: hyvää kannattaa odottaa.

Mertaan on asetettu yleisesti syötiksi särkeä. ÄKSän ravustavan päätoimittajan vinkki on käyttää kanaa.

– Se on rapujen superherkkua, itse en muilla syöteillä pyydä. Itse aloitan ravustuksen vasta reippaasti elokuun puolella, Marjo Steffansson kertoo.

Ravustuskausi päättyy lokakuun lopussa.

ÄKSässä aiemmin:

Joko kävi mertaan? Tästä vinkit onnistuneisiin rapujuhliin

Kiillota mertasi, herkkukausi alkaa kohta

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy