ÄKS

Sorvaamo Kivi Oy on Äänekosken Vuoden Yrittäjä – laatua jo 40 vuoden ajan

11.12.2020 09:30 (muokattu 11.12.2020 09:32)
Tommi Kivi ja Juha Saastamoinen vastaanottivat Vuoden 2020 yrittäjäpalkinnon

 Sorvaamo Kivi valittiin Äänekosken Vuoden 2020 yrittäjäksi. 40 vuotta metallialan työtä ansaitsee kaupunkimme suurimman yrittäjähuomion. 

 

Koronan vuoksi myös perinteiset yrittäjäjuhlat on peruttu, ja tämän vuoksi Vuoden Yrittäjä -palkinto luovutettiin pienessä piirissä, kaupungintalon valtuustosalissa. Palkintoa vastaanottamaan tuli Sorvaamo Kivi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tommi Kivi sekä toimitusjohtaja Juha Saastamoinen. Vuoden Yrittäjä valitaan Äänekosken Yrittäjät ry:n hallituksessa. 

– Meillä on ilo ja kunnia saada jälleen valita yrittäjäpalkittava. Valintamme Äänekosken vuoden yrittäjäksi on Sorvaamo Kivi Oy. Yritys on suurelle yleisölle tuntematon, mutta pitkään toiminut,  joka tekee vain B2B-kauppaa. Tiivis porukka joka tekee omalla kapealla sektorillaan huikeaa jälkeä tuloksekkaasti vuodesta toiseen. Sorvaamo Kivi on uudistanut ja investoinut voimakkaasti viime vuosina, Äänekosken Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Jussi Kangas perustelee valintaa.

Huomio kiinnitettiin myös yrityksen suursarjatuotantoon, ja onnistuneesti toteutettuun sukupolvenvaihdokseen. 

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen ihasteli yrityksen laatusertifointia.

– Teillä on myös hienot arvot, sellaiset, joita ei oltu matkittu, vaan ne olivat laadittu ajatuksen kanssa, Tuononen kiitteli.

Sorvaamo Juhani Kivi Oy perustettiin vuonna 1980. Toiminta aloitettiin toiminimellä hyvin pienissä tiloissa yhden työntekijän voimin. Toiminnan laajetessa kasvoivat myös toimitilat ja yritysmuoto muuttui. Toiminimi muuttui Ky:ksi vuonna 1989 ja edelleen Oy:ksi 1996. Tällä hetkellä palveluksessa on yhteensä 9 metallialan ammattilaista ja toimitilaa on löytyy Suolahden teollisuuskylästä yhteensä noin tuhannen neliömetrin verran. Sukupolven vaihdoksen myötä yrityksen nimi muuttui Sorvaamo Kivi Oy:ksi. 

Yrityksen toimiala on ollut alusta asti metalliteollisuuden alihankinta, mutta työmaata riittää myös muille teollisuuden aloille. Sorvaamo Kivi on erikoistunut pääasiassa isoihin sarjoihin, mutta taipuu valmistamaan myös pienempiä sarjoja esimerkiksi asiakkaidemme prototuotantoa varten.

Valmistetut tuotteet ovat erilaisten koneiden ja laitteiden yksittäisosia tai pieniä kokoonpanoja. Tavallisimmat työvaiheet ovat cnc-sorvaus, centerless- tai tasohionta sekä kokoonpano.

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen, vs. elinvoimajohtaja Markku Rautiainen ja Äänekosken Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Jussi Kangas luovuttivat palkinnon pienimuotoisessa seremoiniassa.

Vastaa

  1. Timo Enäkoski sanoo:

    Hienoa KIVI ! Jaksamista vaan eteenpäin,

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy