ÄKS

Suolahden Yhtenäiskoululle huikea viestikulta Olympiastadionilta

17.05.2023 16:43 (muokattu 17.05.2023 16:44)

Tultiin, nähtiin ja voitettiin hopeaa – Suolahden yhtenäiskoulun viestijoukkueen matka Helsingin Olympiastadionille Kouluviestikarnevaaleille

 

Suolahden yhtenäiskoulun tyttöjen viestijoukkue, Iina Manner, Selma Pollari, Alina Mustonen ja Peppi Soiluaho, lähtivät tiistaina 16.5. kohti Helsingin olympiastadionia. Olympiastadionilla järjestettiin Kouluviestikarnevaalit joissa oli joukkueita sekä Helsingin lähistöltä, että muualta Suomesta. Alueellisen kilpailun Harjun stadionilla tytöt kävivät voittamassa heti vapun jälkeen 3.5. ja näin tytöille avautui mahdollisuus lähteä Helsinkiin edustamaan Äänekoskea ja Suolahden yhtenäiskoulua.

Matka alkoi Jyväskylästä VR:n korvaavalla kuljetuksella eli alkumatkan taitoimme bussilla Tampereelle, jossa vaihdoimme seuraavaan Helsinkiin menevään junaan. Alkusählingin takia olimme Helsingissä tunnin myöhemmin kuin alunperin oli suunnitelmissa ja saavuimme olympiastadionille noin puoli tuntia ennen juoksun alkua. Vaatteiden vaihto, nopeat lämmöt, numerolappujen haku, callingiin meno ja muiden joukkueiden, sekä olympiastadionin ihmettely sujuivat ripeälle aikataululla ja joukkue oli valmis esittämään parastaan ajoissa.

Tytöt osallistuivat ruotsalaisviestiin, eli juoksuun jossa aloittaja juoksee 100m, toinen juoksija 200m, kolmas 300m ja ankkuri 400m. Keli olympiastadionilla oli sateinen ja melko kolea muutaman viime päivän lämpöön verrattuna. Viestin aloittaja Iina Mannerin hermoja kokeiltiin muutama kerta, kun kilpailijat komennettiin kaksi kertaa ensni valmiiksi ja sitten ylös telineistä, mutta kolmannella kerralla päästiin matkaan ja Manner aloitti hienosti tuoden Suolahden yhtenäiskoulun tasatahtia Pohjois-Haagan yhteiskoulun joukkueen kanssa ensimmäiseen vaihtoon. Toiselle osuudelle Manner lähetti matkaan Selma Pollarin, joka ottikin osuuden aikana kymmenen metrin etumatkan ja toi SYKin toiseen vaihtoon johdossa. Kolmannella osuudella Alina Mustonen juoksi varman oloisesti johtaen ensimmäisen sata metriä, mutta kaarteen alkaessa Pohjois-Haagan yhteiskoulu siirtyi johtoon ja Mustonen piti SYKin varmasti toisena viimeiseen vaihtoon tullessa. Ankkuriosuudella Peppi Soiluahon tehtäväksi jäi juosta oma juoksu ja Soiluaho toi SYKin eräjuoksun toisena maaliin ajalla 2:34,69. Erän voittoon juoksi Pohjois-Haagan yhteiskoulu ajalla 2:26,98 ja kolmanneksi tuli Leppävaaran koulu ajalla 2:36,12. Toinen erä juostiin heti SYKin erän perään ja tytöt jännittivät mihin oma aika riittää. Toinen erä oli hitaampi ja näin Kouluviestikarnevaalien 7-9 luokkien ruotsalaisviestin kärkikolmikko oli selvillä: Kultaa Pohjois-Haagan yhteiskoulu, hopeaa Suolahden yhtenäiskoulu, ja pronssia Leppävaaran koulu.

Palkintojenjaon jälkeen paluumatka sujui aikataulun mukaan VR:n tasaisella kyydillä. Matkalla Olympiastadionilta Helsingin rautatieasemalle nähtiin Oopperatalo, Finlandiatalon remontti, Eduskuntatalo ja Oodi, sekä matkan kruunannut Rautatieaseman kivimiesten päällä olleet Käärijä-bolerot.

Teksti ja kuva Juuso Tuomaala

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy