ÄKS

TUL Järvi-Suomi palkitsi toimijoita ja urheilijoita – Nuorena urheilijana palkittiin Iita Kononen

25.04.2023 15:18
Arkistokuva Iita Konosesta. Kuva: Jaarli Pirkkiö.

TUL Järvi-Suomen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin lauantaina 22.4.2023 Joensuussa. Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat, valittiin piirin hallitukseen jäsenet erovuoroisten tilalle ja palkittiin vuoden 2022 toimijoita ja urheilijoita. 

 

Nuorena urheilijana palkittiin Äänekosken Huimaa edustava painonnostaja Iita Kononen. Perusteena Konosen palkitsemiselle oli erinomainen menestyminen nuorten SM-tasolla, muun muassa oman ikäluokan SM-kulta ja nuorten Suomen ennätyksiä kuusi kappaletta sekä hyvä sijoitus nuorten EM-kilpailussa. Vuoden aikuisurheilija palkittiin Perusta kotoisin oleva Leppävirran Urheilijoiden maastohiihtäjä Jaime Huerta. Huerta on loistava esimerkki siitä, miten vielä aikuisenakin voi oppia uuden lajin, aloittaa kilpaurheilun ja saada yhdistettyä tavoitteellisen urheilun ja työelämän. 

Vuoden seuratoimihenkilönä palkittiin Säynätsalon Riennon puheenjohtaja Vesa Kupari. Palkinto on huomionosoitus puheenjohtajalle ja isolle yleisseuralle siitä vapaaehtoistyöstä, mitä seurassa on tehty, että seurassa on pystytty pitämään harrastamisen hinnat maltillisena ja toiminta laadukkaana. Seuraohjaajan palkinto meni tällä kertaa Jyväskylän Tanssi- ja Naisvoimisteluseuran ohjaajalle Anniina Tallille. Anniinan ohjaamilla tunneilla liikutaan monipuolisesti ja reippaasti, sekä liikunnan ilo ja onnistumisen kokemukset ovat tunneilla pääosassa. 

Vuoden seuroja Järvi-Suomessa on yli 100 jäsenseuran verran. Tällä kertaa vuoden seura -palkinto jaettiin Polvijärven Vauhdille. Kyseinen seura järjestää aktiivisesti erilaista toimintaa kaiken ikäisille ja kuntoisille niin kuntoliikunnan, retkien, kerhojen, leiritysten kuin kilpailuidenkin merkeissä. Seura toimii vahvasti TUL:n arvojen mukaisesti ja toteuttaa mm. TUL:n Liikkeelle -kokonaisuuteen liittyviä harrasteliikuntatapahtumia. 

Elämänurapalkinto on huomionosoitus vuosikymmeniä jatkuneesta pyyteettömästä seuratyöstä, ja tällä kertaa se luovutettiin Joen Suunnan Matti Kanaselle. Kananen on toiminut suunnistuksen parissa yli 55 vuotta, ollut osana seuran hallintoa vuosikymmeniä, ja pysynyt lajin kehityksessä mukana. 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy