ÄKS

Tulossa upeat itsenäisyyspäiväjuhlat – Konginkankaalla laitetaan juhla pystyyn talkoilla ja sponsoreiden avuin

25.11.2022 12:56 (muokattu 25.11.2022 12:57)
Riitta Paananen, Tanja Rämä, Erkki Vilen, Markku Paananen ja Jorma Vepsä ovat kiitollisia sponsoreille jotka tekevät lahjoituksillaan mahdollisuuden suuren juhlan järjestämiseen. 

Konginkankaalla tiedetään, että yhteistyöllä saadaan paljon hyvää aikaiseksi. Konginkankaan kyläyhdistyksen itsenäisyyspäivän juhla yhteisen pöydän äärellä muistuttaa yhteisöllisyyden tärkeydestä. 

 

Itsenäisyyspäivänä vietetään Konginkankaan kylätalolla upeaa juhlaa. Juhlaan on aihetta, sillä kylätalon ensimmäinen vuosi uusissa käsissä alkaa tulla päätökseen. Isänmaamme Suomi on juhlan kunniavieras, ja ensimmäiset sata ilmoittautunutta pääsee mukaan arvokkaaseen juhlaan. Huhtikuussa kylätalon isännän vaihtuessa Konginkankaan työväenyhdistykseltä kyläyhdistykselle, lausui uuden toimijan puheenjohtaja Markku Paananen näin: 

– Toivon, että talo saa sisälleen monenlaista toimintaa ja että siitä tulee koko kylän sydän ja tapahtumien keskipiste. Paljon on jo ennätetty suunnitella, esimerkkinä kesän kyläpäivät rakentuvat talon äärelle. Tarkoitus on myös pitää juhlavat itsenäisyyspäivän juhlat, Paananen luetteli huhtikuun lopulla kauppakirjojen allekirjoitustilaisuudessa. 

Ja Paanasen toive on toteutunut: kylätalo toimi hienosti kesäpäivien pääpaikkana ja talossa on järjestetty monenlaista toimintaa ja juhlaa. Yhteen hiileen puhaltaessa saadaan liekki aikaiseksi, ja nyt ollaan jo pitkällä itsenäisyyspäivän juhlan suunnitteluissa. 

Illalliskortin hinta viilattiin sellaiseksi, että kynnys juhlaan on jokaiselle tulijalle mahdollisimman matala. Tästä kuuluu kiitos tukijoille. Illalliskortit on jo myyty loppuun.

– Itsenäisyyspäivän juhlan kustannuksiin osallistuu moni tahoja meillä on sponsoreina yrittäjiä sekä yksityisiä henkilöitä. Ilman heidän antamaansa panostusta, ei olisi mahdollisuutta saada aikaan upeaa kattausta ja maukasta juhlapäivällistä, kyläyhdistyksen sihteeri Tanja Rämä sanoo ja kiittää jokaista mukaan tullutta sponsoria. 

– Oikeastaan juhlan järjestelyt alkoivat siitä, kun minulle alkoi tulla ilmoittautumisia: yksi lupasi pyytää kalat, toinen lihat ja niin edelleen. Sen voin luvata, että juhlassa saadaan syödä lähellä tuotettua ja läheltä pyydettyä ruokaa. Meillä on keittiössä vahvaa ammattiosaamista, joten varmasti saa vastinetta illalliskortin hintaan, Paananen sanoo. 

Itsenäisyyspäivä on Suomelle tärkein päivä, ja sitä on ilo päästä juhlimaan. 

– Saamme paikalle viisimiehisen Ohikiitävä -orkesterin solistinaan Kari Leppänen. Musiikista vastaa myös Reijo Leppänen ja luvassa onkin rautalankamusiikkia sekä tanssimusiikkia, Paananen vinkkaa.

Keskustelu kääntyy kyläyhdistyksen vahvaan toimintaan. Konginkankaalla on tehty porukalla isoja tapahtumia, joihin pääsee helposti osalliseksi. 

– Meillä on kyläyhdistyksen hallituksessa sellainen porukka, josta löytyy ammattitaitoa moneen asiaan, eikä hyvistä verkostoistakaan ole mitään haittaa, Paananen naurahtaa. 

Itsenäisyyspäivän juhlaan pääsee mukaan sata ensimmäistä. Ilmassa on merkkejä, että kylätalon juhla tulee olemaan suksee. 

– On huikeaa, että Konginkankaalla voidaan juhlia itsenäisyyttämme näin isosti ja näyttävästi. Meillä on talkoohenki voimissaan ja voin vakuuttaa, että näihin juhliin tarvitaan useita kymmeniä talkootunteja, joita me kyläyhdistyksessä teemme aivan pyyteettömästi, ilman korvausta, Paananen sanoo. 

Yhteiset tapahtumat tukevat konginkankaalaisten identiteettiä ja hyvinvointia. 

– Me tehdään näistä tapahtumista meidän näköisiä. Itsenäisyyspäivänä katetaan pöydät valkein liinoin ja posliinein. Salin mittaiset pöydät luovat yhteisöllisyyden tunnetta. Meillä on hyvä henki, ja uskon, että se näkyy myös ulospäin. Olen todella iloinen, että juhla saadaan toteutettua, Paananen huokaa. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy