ÄKS

Ura Basket hyydytti neljännellä jaksolla Kipinän kolmosillaan

19.12.2021 11:45 (muokattu 19.12.2021 11:46)
Arkistokuva Kipinä

Kipinä oli kuskin paikalla ottelussa Kaarinassa 38 minuuttia, kunnes menetti otteensa pelin voittoon.

Ura Basket siirtyi kolmen pisteen johtoon (86-83), kun pelikellossa oli aikaa jäljellä reilut kaksi minuuttia. Tatu Lehtisyrjä ja Lauri Hänninen onnistuivat peräkkäisissä kolmen pisteen heitoissaan. Ura Basket vei voiton lopulta neljän pisteen erolla.

Ottelun avausjakso meni Kipinälle 13-29 ja neljäs jakso Ura Basketille 27-14.

Kolmoset Ura Basket heitti tarkemmin 41%, 41 yritystä, 17 sisään. Kipinä Basket vastaavasti 19%, 31 yritystä, 6 sisään. Kotijoukkueesta Lauri Hänninen 5 kolmosta ja Jesse Javanainen 4. Kipinän kolmoset Junior Robinson 3, Sami Mäntymaa 2, Tatu Koivunen 1.

– Harmittaa että menetettiin kontrolli täysin hyvän ensimmäisen jakson jälkeen, eikä päästy missään vaiheessa pelin päälle. Alle viiden pisteen tappiot on valmentajan tappioita, joten joulutauko menee itsellä peiliin katsoessa kommentoi päävalmentaja Joni Hautsalo.

Tappiosta huolimatta Kipinän joukkue keikkuu sarjataulukon kärkipaikalla, hävittyään syyskaudella ainoastaan kaksi ottelua.

Ura Basket – Kipinä Basket 94-90 (13-29, 29-25, 25-22, 27-14)

Kipinä: Junior Robinson 41/5/6 syöttöä, Chris Wray 17/17, Jarmo Uecker 4/4, Juuso Haapasaari 0/3, Oskari Savolainen 4/3, Tatu Koivunen 3/2, Eeti Varis 0/3, Jari Mäntymaa 0/0, Sami Mäntymaa 21/7.

Sarja jatkuu ensi vuonna 11. tammikuuta  klo 19, kun Jyväskylän Weikot saapuu vierailulle liikuntatalolle.