ÄKS

Valtra Cruising tuo harrasteajoneuvot esille

28.04.2023 06:00

Kesäkuu tarjoaa loistavan tilaisuuden lähteä esittelemään harrasteajoneuvoa, kun järjestyksessään kolmas Valtra Cruising starttaa matkaan. Tilaisuus on oiva myös renkaanpotkijoille – ja myös lapset on huomioitu. Silmäkarkkia luvassa. 

 

Valtra Cruisingin tarina sai alkunsa olosuhteiden pakosta, kun Covid-19 pisti Valtran 70-vuotisjuhlien suunnitelmat uusiksi. Oli vuosi  2021 ja ohjelmaa piti keksiä, sellaista, jota voidaan toteuttaa kokoontumisrajoitusten mukaisesti. Toimikuntaan oli nakitettu  Kim Kytöpuro. Mukaan lähtivät myös Tiina Vihanti ja Keijo Maukonen.

– Ajateltiin juhlistaa vielä verkossa järjestettyjen juhlien lisäksi ja siitä se ajatus lähti. Keksittiin, että tullaan töihin harrasteajoneuvoilla, kertoo Vihanti Valtra Cruisingin alkusysäyksestä.

Valtra työpaikkana houkuttelee metallialasta ja ajoneuvoista kiinnostuneita, ja siksi talon sisältä löytyy kymmeniä harrasteajoneuvoharrastajia.

– Ajoneuvot tuotiin pihaan näytteille ja ruokatauolla sai käydä niitä katsomassa ja äänestämässä mielestään parhainta ja kauneinta. Lähdettiin vielä työpäivän jälkeen letkassa kohti Hirvaskangasta ja Heavy Centerin pihaa. Autot herättivät kiinnostusta ja katsojia ja renkaan potkijoita tuli paikalle todella paljon, vaikka ajateltiin, että tapahtuma on pieni. Siitä se ajatus lähti, että lähdetään laajentamaan tapahtumaa Valtran ulkopuolellekin, koska kiinnostusta tuntui olevan ilmassa,  Tiina Vihanti kertoo.

Ensimmäisen kerran Valtran pihaan parkkeerasi 50 harrasteajoneuvoa. Tapahtuma paisui pullataikinan lailla, sillä viime vuonna ajoneuvoja oli mukana jo 142. Mukana oli tuolloin muitakin kuin valtralaisia.

– Jos sama tahti jatkuu, päästään tänä vuonna jos uudelle sataluvulle, Kim Kytöpuro naurahtaa.

Valtra Cruising järjestetään tänä vuonna kesäkuun 17. päivä ja mukaan kutsutaan kaikki harrasteajoneuvoharrastajat – sekä kaksi-, kolmi- että nelipyöräiset.

– Ilmoittautumista ei tarvitse, eikä paikalla kerätä maksuja. Haluamme, että harrasteajoneuvoharrastajat saadaan vaihtamaan kuulumisia, ja että ajoneuvot saadaan yleisön nähtäväksi, Chrysler Crossfirellään kesäkuussa paikalle kaasutteleva Keijo Maukonen sanoo.

Kolmikon ohjaksissa oleva Kytöpuro toivoo Valtra Cruisingista mukavaa tapahtumaa. Ainakin järjestelyjä tehdään hyvällä sykkeellä. Monenkirjavat ajoneuvot starttaavat matkaan Hirvaskankaan Spektriltä, Valtra Remanin pihapiiristä. Kytöpuro valjastaa avomallin Crossfiren autoletkan yhdeksi lenkiksi ja hänen rouvansa lähtee matkaan Dodge Challengerillä.

– Tapahtumassa on ollut kaikentyyppisiä ajoneuvoja, emmekä ole halunneet lähteä rajaamaan merkkiä, mallia tai vuosimallia. Jos kokee itse, on omistaa harrasteauton tai -moottoripyörän, niin tervetuloa mukaan. Me ajattelemme harrastuajoneuvon käsitteen hyvin laajaksi ja niinpä mukana on ollut 1940-luvun autoista aina 1980-luvun diesel Mersuihin – jopa uudempiin Ferrareihin ja Porcheihin.

Valtra Cruising on avoin tilaisuus, jonne ei erillistä ilmoittautumista vaadita.

– Jos sinusta tuntuu, että Yariksesi on harrasteauto, niin tervetuloa paikalle, Vihanti vinkkaa.

Vihannin menopeli tulee olemaan Volvo V70.

– Ellei se mene kaupaksi sitä ennen, Vihanti naurahtaa.

Reitti kulkee Hirvaskankaalta Rannankylän kautta Äänekoskelle ja Suolahteen.

– Teemme kiekan myös Äänekosken keskustassa. Suolahdessa ajetaan Asemakatu liikenneympyrästä toiseen. Letka stoppaa päätapahtumapaikalle, Teollisuuskylään, Suolahden katsastuskonttorin pihaa, jossa on myynnissä pientä purtavaa. Tarkoituksena on saada näytteille myös hieman erikoisempia autoja. Koska tämä on koko perheen tapahtuma, on paikalla myös lapsille näkemistä ja kokemista. 

Myös yleisöä osallistetaan kun jokainen halukas saa äänestää omaa suosikkiaan.

– Kannustamme osallistujia pukeutumaan ajoneuvoonsa sopivaan asuun: joko vuosimallin tai auton värin mukaan – tässä on vain mielikuvitus rajana, Kytöpuro sanoo.

Valtran työyhteisössä on useita autoharrastajia ja yhteisen, Valtran nimen alla järjestettävä tapahtuma ruokkii innostusta edelleen.

– Jos ei omaa autoa (vielä) ole, niin ainakin katsomaan kannattaa tulla, Maukonen sanoo.

Valtra Cruising 17.6. kokoontuminen Hirvaskankaalle Remanin pihaan klo 9.30. Lähtö klo 10.30 

Reitti kulkee Rannankylän kautta Äänekoskelle ja sieltä Suolahteen, Asemakadun liikenneympyröiden kautta Teollisuuskylään katsastuskonttorille. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy