ÄKS

Warkis katkaisi Urhon voittoputken

29.01.2023 11:45
Arkistokuva.

Urhon kuuden ottelun mittainen voittoputki katkesi lauantaina Varkaudessa, kun Warkis oli parempi lukemin 3-2. Ottelusta muodostui odotetun tiukka, jonka ratkaisua saatiin odottaa kolmanteen erään asti.

Ensimmäinen erä taisteltiin maaleitta, Urhon ollessa kuitenkin hallitseva osapuoli. Molemmilla oli paikkansa iskeä kiekko maaliin, mutta varsinkin vierasjoukkueelle ruuti oli märkää.

Toisessa erässä edettiin jälleen pitkää tasatahtia. Erän loppupuolella Lasse Riitesuo pääsi iskemään Urhon johtoon, ja lisämaaleja ei hyvistä paikoista huolimatta nähty. Erätauolla lukemat 0-1.

Kolmannen erän alussa Urho sai kohtalokkaan 2+2 minuuttisen, hieman epäselvien vaiheiden jälkeen. Warkiksen ylivoima käytti tämän armotta hyväksi iskemällä kaksi ylivoimamaalia. Pian tämän jälkeen kotijoukkueen pelaajan karkeasti ohi laukoma kiekko kimposi päätypleksin kautta maalivahti Pussisen selkään, josta se meni maaliin. Näin ollen Warkis eteni jo 3-1 johtoon.

Kristian Kujala toi ylivoimamaalillaan Urhon maalin päähän, ja hetkeä myöhemmin kiekko saatiin jälleen kotijoukkueen maaliin, mutta se hylättiin. Tuomari ei nähnyt kiekon käyneen maalissa, vaikka Urho maalia tuuletti, maaliin saatiin vielä vahvistus pelin jälkeen arvovaltaiselta kotijoukkueen kannattajakatsomolta päätykatsomosta. Mitäänhän se ei siinä vaiheessa enää auttanut, ja pisteet jäivät tällä kertaa varkauteen.

Sarjan kärki on tasainen, ja tärkeät pelit jatkuvat ensi lauantaina Laukaassa Gladiatorsin vieraana.