Huima avasi vihdoin pistetilinsä – tasuri Joensuussa

04.08.2014 23:20
Jalkapalloa, Kolmonen
JoPS–Huima 1–1 (0–0)11. kerta toden sanoo – tai ainakin tuo ensimmäisen sarjapisteen. Näin kävi Huiman jalkapallomiehistön tapauksessa lauantaina. Joukkueen pitkä pisteetön vaellus Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa päättyi viimein, kun sarjataulukon toiseksi viimeisenä majaileva Joensuun Palloseura isännöi äänekoskelaista sarjajumboa helteisessä säässä.

Avauspisteestä huolimatta Huima-leirissä ei revetty riemusta, kerrotaan Huiman kotisivuilla. Enempäänkin oli nimittäin eväitä, sillä avausjaksolla Huima hukkasi viisi erinomaista maalipaikkaa. Jo ensimmäisellä minuutilla Lasse Hytönen oli lähellä onnistua, mutta hyvästä paikasta lähtenyt laukaus lipui niukasti maalin ohi. Samoin kävi Kalle Kauton yritykselle Tomi Hyppösen laadukkaásta takaviistosyötöstä.

Reilun puolentunnin pelin jälkeen Huiman Roope Mikkonen pääsi kolmen minuutin aikana kolmesti läpiajoon Kauton ja Jussi Hirvensalon mainioista tarjoiluista. 16-vuotias lupaus ei kuitenkaan onnistunut viimeistelyssään, mutta paikkasi tilannetta 13 minuuttia ennen ottelun loppua. Mikkonen puski Perttu Huntuksen hienosta keskityksestä 1–1 loppunumerot.

JoPSin maali syntyi läpiajosta tunnin pelin jälkeen Huima-puolustuksen keskialueen kohtalokkaan pallonmenetyksen jälkeen. Virheestä huolimatta koko joukkue osoitti, että alkukauden “kardinaalimokat” ovat selvästi vähenemään päin. Maalin lisäksi JoPS ei vaarallisille tekopaikoille päässyt ottelun lopun etukulmalaukausta lukuunottamatta. Sen Huiman maalinsuulla vähät tehtävänsä varmasti hoitanut Tuomas Jakonen kuitenkin torjui.

Huiman toisen jakson paras paikka tasoitusmaalin lisäksi avautui Hyppöselle. Mikkonen vapautti Hyppösen läpiajoon, mutta JoPS-maalivahti torjui laukauksen kulmapotkuksi.

Huiman sivujen mukaan Joensuun-vierailu oli kokonaisuudessa joukkueen paras esitys. Vaikka joukkue rakenteli useita hienoja maalintekopaikkoja, riitti keltanutuilla hyvin virtaa myös puolustussuuntaan.

Ensi sunnuntaina klo 18 Huima isännöi Äänekosken Liikuntapuistossa Varkaus JK:ta. Varkaudessa joukkueiden välinen koitos päättyi isäntien eduksi maalein 3–1.

Huima: Tuomas Jakonen, Oula Paattakainen, Tuomo Kaipio, Marko Kyllönen, Lasse Riihuhta, Roope Mikkonen, Lasse Hytönen, Jussi Hirvensalo (84. Tommi Tuikkanen), Lokoko Nadabarewe (65. Perttu Huntus), Kalle Kautto, Tomi Hyppönen (v).