Suolahtisalin ostoaikeet jäivät yhden äänen päähän


Kaupunginhallitus päätti, ettei Äänekosken kaupunki tee ostotarjousta Suolah­ti­salista ja sen maa-­alueista. Päätös tuli tiukan äänestyksen jälkeen. Asiaan palataan huhtikuun valtuustossa. 

 

Päätös ei syntynyt mutkitta. Kaupunginhallitukselle tuli uutta tutkimustietoa Suolahtisalin kunnosta, ja näihin tuloksiin vedoten, neljä yhdeksästä kaupunginhallituksen jäsenestä ei ollut kaupunginjohtajan pohjaesityksen kannalla. Kaupunginhallitus edellytti myös, että kaupungin vapaa­-aikaohjelma valmistuu vuoden 2018 aikana ja että siinä yhteydessä selvitetään kokonaisvaltai­sesti kaupungin kulttuuritilojen tarve ja toteuttamissuunnitelma.

Matti Virtanen teki vastaehdotuksen, jossa toivottiin, että kaupunki tekee ehdollisen ostotarjouksen Suolahtisalista ja sen maa­-alueista sillä edellytyksellä, että valtuusto myöntää Suolahtisalin peruskorjaukseen, osittaiseen purkamiseen ja uudis­rakentamiseen riittävät määrärahat viimeistään 30.6.2018. Ehdotuksessa rakennuksen ja tontin osalta tarjottava hinta on yksi euro. Mikäli Keski­-Suomen Opiston kannatusyhdistyksen hallitus saa myytyä rakennukset toiselle ostajalle, kaupunki pidättäytyy jättämästä ostotarjousta. Myös Virtanen edellytti esityksessään, että kun kaupungin vapaa­-aikaohjelma valmistuu vuoden 2018 aikana ja niin siinä yhteydessä selvitetään kokonaisvaltaisesti kaupungin kulttuuritilojen tarve ja toteuttamissuunnitelma.

– Ehdotukseni pohjana oli selvitysmateriaali osana ehdotusta ja toimitetaan päätöksenteon valmistelumateriaalina valtuutetuille huhtikuun 16. käytävään valtuuston istuntoon, Virtanen kertoo.

Leila Lindell kannatti kaupunginjohtajan ehdotusta, ja Sirpa Martins kannatti Virtasen ehdotusta. Kaupunginjohtajan ehdotuksen kannalle menivät Leila Lindellin lisäksi Merja Närhi, Seppo Ruotsalainen, Marke Tuominen ja Minna Tuikka. Virtasen ehdotuksen takana olivat Sirpa Martins, Kari Kiiskinen ja Matti Tiusanen.

Asiasta tarkemmin lisää torstaina ilmestyvässä printtiÄKSässä.

Vastaa