ÄKS

2024 SM-hiihdot Äänekoskella notkahtivat eteenpäin kaupunginhallituksessa

24.05.2022 10:21

Äänekosken Huima ry:llä ja sen hiihtojaostolla on tarkoituksena hakea Suomen Hiihtoliitto ry:ltä vuoden 2024 hiihdon Suomen-mestaruuskilpailuja järjestettäväksi Äänekoskella. Asiaa käsiteltiin jo toistamiseen kaupunginhallituksessa. 

 

Edellisen kerran SM-kilpailut järjestettiin paikkakunnalla vuonna 2019. Kisat olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Edellisen kerran asiaa käsiteltiin kaupunginhallituksessa kaksi viikkoa sitten, jolloin summa oli 140 000 euroa. Nyt on kulurakennetta tarkasteltu reippaasti alaspäin.

Äänekosken Huima on ehdottanyt, että Äänekosken kaupunki lähtisi mukaan yhteistyöhön vuoden 2024 kisojen järjestelyihin. Ilman kaupungin sitoutumista kisojen yhteistyökumppaniksi kisoja ei voida järjestää. Kulttuuri- ja liikuntatoimen viranhaltijat ja kaupungin ylin johto ovat käyneet keskusteluja Äänekosken Huiman kanssa mahdollisesta yhteistyöstä tulevien kisojen osalta.

Kaupunungihallitus päätti maanantaina, että Äänekosken kaupunki sitoutuu vuoden 2024 hiihdon SM-kilpailujen järjestämistä koskevaan yhteistyöhön Äänekosken Huima ry:n kanssa siten, että kaupungille tulevat kokonaiskustannukset ovat yhteensä enintään 100 000

Kaupunki hyötyy televisioiduista kisoista erityisesti positiivisen näkyvyyden muodossa ja vahvistaa Ilmiö-strategian mukaisesti monipuolista tapahtumatoimintaa kaupungissa.

Avustusummaa käytetään muun muassa Suomen Hiihtoliiton sopimuksiin sisältyviin velvollisuuksiin kuten  kilpailumaksuun ja lumivarmuuteen. Kisojen aiheuttamat ylimääräiset henkilötyöt, auraukset, aitojen ja muiden rakennelmien materiaalit, lumen ajamisen ja levittämisen lumetusjärjestelmän ulkopuoliselle alueelle, kaupunkimarkkinoinnin, äänentoiston sekä ylimääräisten, kisoissa tarvittavien laitteiden ja koneiden vuokrat.

Äänekosken Huiman talkootyöllä on merkittävä rooli kaikissa kisojen järjestelyyn liittyvissä hankkeissa, mikä on merkittävä kustannuksia laskeva tekijä. Laskelmassa ei ole mukana liikuntapuiston investointeja tai muuta liikuntapuiston latuverkoston kehittämistyötä, joka toteutetaan kisoista riippumatta.

Merkittävää taloudellista säästöä kisojen järjestämiseen verrattuna aiempaan tulee mm. liikuntapuiston olemassa olevasta lumetusjärjestelmästä, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi lumivarmuuden takaamiseksi.

Kaupunginhallitus määrää kaupunginjohtajan ja vapaa-aikajohtajan valmistelemaan yhteistyötä koskevat sopimukset ja sitoumukset niin, että kaupunginhallitus voi päättää näiden hyväksymisestä 31.12.2022 mennessä.

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy