ÄKS

Äänekoskelle seitsemän uutta Äänekoski-mitalistia

06.12.2021 14:10

Tunnustukseksi merkittävästä työstä Äänekosken ja äänekoskelaisten eteen myönnettiin itsenäisyyspäivän juhlassa seitsemälle ansioituneelle äänekoskelaiselle Äänekoski-mitali. Kaiken kaikkiaan on mitaleja jaettu nyt 90 kappaletta. 

 

Äänekosken kauppalanvaltuusto päätti marraskuussa vuonna 1972 lähteä jakamaan Äänekoski mitaleja, ja niitä lyötiin 200 kappaletta. Mitalin on tehnyt Kain Tapper. Mitalissa lukee: ”Lyötetty Äänekosken kaupungiksi tulon johdosta”. Ensimmäinen mitali myönnettiin Äänekosken kaupunkijuhlassa 6.1.1973 ja sen sai keihäänheittäjä Jorma Kinnunen (1941-2019)

Edellisen kerran mitaleja myönnettiin Suomen 100-vuotisjuhlassa, jolloin mitalisteja tuli kaupunkiin 12.

Äänekoski-mitali myönnetään tunnustukseksi henkilölle tai yhteisölle, joka erityisen ansiokkaalla tavalla on pitkäaikaisesti toiminut kunnallis-, elinkeino- tai sivistyselämän piirissä Äänekosken kaupungin hyväksi. Mitalin voi saada myös Äänekoskella syntynyt tai asunut henkilö, joka kulttuurin tai talouselämän alalla on yltänyt erityisen mittaviin saavutuksiin tai vaikuttanut merkittävällä tavalla Äänekoskella. 

Mitalit jakoi Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuononen. Hän kertoi myös valintaperusteet kaupungintalolla järjestetyssä itsenäisyyspäivän juhlassa.

Raimo Autonen on edesauttanut uudenlaisen asumismuodon eli asumisoikeusasuntojen rakentamisen Äänekoskelle. Lisäksi hän on toiminut kaupunginhallituksen ja -valtuuston jäsenenä, tarkas- tuslautakunnan puheenjohtajana sekä POKEn valtuuston puheenjohtajana. 

Matti Hämäläinen on Valtakunnan Virallinen Kylähullu n:o XIV ja osallistuu aktiivisesti Äänekosken kylien kehittämiseen ja perinteiden vaalimiseen. Hämäläinen tunnetaan myös aktiivisena urheilu- miehenä, niin pelaajana, valmentajana kuin hallinnollisena johtajana. 

Vastaanoton osastonhoitaja Riina Kainu on työssään kestänyt painetta säilyttäen rauhallisuutensa ja toimintakykynsä haastavassa koronapandemiatilanteessa. Kainun toiminta on ollut johdonmukaista ja se on perustunut vankkaan asiantuntemukseen ja tiedolla johtamiseen. Kainu on tehnyt arvokasta työtä eri-ikäisten äänekoskelaisten ja keskisuomalaisten hyväksi. 

Risto Korhonen on äänekoskelainen emeritusopettaja ja journalistinen vaikuttaja. Opettajauransa lisäksi hän on toiminut päätoimittajana sekä vapaana kirjoittajana. Aktiivisena kotiseututoimijana hän on ollut toimittamassa useita Äänekosken historiaan liittyviä teoksia. 

Vastaanoton ylilääkäri Keijo Lukkarinen on työssään kestänyt painetta säilyttäen rauhallisuutensa ja toimintakykynsä haastavassa koronapandemiatilanteessa. Lukkarisen toiminta on ollut johdon- mukaista ja se on perustunut vankkaan asiantuntemukseen ja tiedolla johtamiseen. Lukkarinen on tehnyt arvokasta työtä eri-ikäisten äänekoskelaisten ja keskisuomalaisten hyväksi. 

Markku Rautiainen on tehnyt yli 20 vuoden uran Äänekosken Energia Oy:n toimitusjohtajana ja on edistänyt viime vuosina aktiivisesti myös liikunnan harrastus- ja kilpailutoimintaa Äänekosken Urheilijat ry:n hallituksen puheenjohtajana. 

Erkki Uusitalo on tehnyt vuosikymmeniä merkittävää työtä paikkakunnan jääkiekkoharrastamisen eteen niin valmentajana, Suolahden Urhon jääkiekkojaoston puheenjohtajana, kuin myöhemmin SS-Jäähalli Oy:n toimitusjohtajana. 

Risto Korhonen kiitti mitalistien puolesta kaupunkia.

– Olemme toimineet monenlaisissa tehtävissä, ja mikäpäs Äänekoskella on toimiessa, sillä Äänekoski on vireä kaupunki, Korhonen kertoi.

 

 

 

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy