ÄKS

Äänekosken kaupungin kyläiltakierros pysähtyy seuraavana Suolahteen

11.05.2024 08:40
Arkistokuva. Keskustan kerrostaloalue pystytettiin 1968-1977. Hopeapajunkadun kerrostalo suunniteltiin jo 1966. Vuosien myötä ovat puut kasvaneet ja 90-luvun puolivälissä maisemat maankamaralla olivat jo kovasti vihertyneet.

Äänekosken kaupungin seuraava kyläilta järjestetään Suolahdessa ja illassa käsitellään kylien omasta toiveesta sekä Suolahden että Ruotinkylän asioita ja kehittämistä. 

 

Kyläilloissa keskitytään jatkossa entistä enemmän juuri niiden kylien kehittämiseen, eikä koko kaupunkia koskeviin asioihin. Kyläilloissa käsitellään kylien omia kehittämiskohteita, esitellään alueen ajankohtaisia kuulumisia, kuullaan asukkaita ja keskustellaan. Kyläiltojen kulkua on uudistettu niin, että kylien kehittämistoiveita on kartoitettu etukäteen ja näistä kyläyhdistysten nostamista asioista keskustellaan ja vastataan kysymyksiin.

Esimerkiksi Suolahden kyläyhdistys on nostanut kehittämiskohteiksi: Asemakadun koulun tontin tulevaisuus, julkinen liikenne, teidenvarsien ja ulkoilualueiden siistiminen sekä sataman alueen kehittäminen. Myös Ruotinkylän kehittämiskohteet kartoitetaan ennen kyläiltaa.

– Osa näistä kylien toivomista asioista on jossain vaiheessa pakko ratkaista, ja kyläilloissa voimme kuulla asukkaita ennen päätöksiä. Kylien toiveita kerätään ja mietitään, mitä niistä voidaan toteuttaa. Kehittämiskohteita käsitellään ainakin kaupungin kehitystyöryhmässä ja tarvittaessa strategiatyöryhmässä, kehityspäällikkö Tanja Sulin kertoo.

– Toiveena on, että paikalle saadaan myös paikallisia yrittäjiä mukaan.

Kysymyksiä kyläiltaan voi laittaa etukäteen 20.5. mennessä osoitteeseen kirjaamo@aanekoski.fi. Kaikki Suolahden ja Ruotinkylän asukkaat, yhdistystoimijat ja yrittäjät ovat lämpimästi tervetulleita!

Suolahden ja Ruotinkylän yhteinen kyläilta järjestetään ma 27.5.2024 Suolahden yhtenäiskoulun ruokalassa/auditorioportailla, os. Telakkakatu 15, 44200 Suolahti. Klo 17.30 kahvit, klo 18 tilaisuus alkaa.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy