ÄKS

Äänekosken Plänet B mukaan Ekoteollisuuspuistojen verkostoon

19.02.2021 09:30
Arkistokuva.

Äänekosken Plänet B on mukana Kemin Digipoliksen kiertotalouskeskuksen johtamassa Suomen ekoteollisuuspuistoverkostossa.

 

Verkostoon liittyi Äänekosken lisäksi samaan aikaan Mikkeli ja Joensuu. Verkostossa on tällä hetkellä mukana 13 ekoteollisuuspuistoa, joiden toiminta pohjautuu maantieteellisesti rajattuun alueeseen, jossa materiaalit, energia ja tieto kiertävät toimijoiden välillä. Toiminta tähtää kannattavaan liiketoimintaan ympäristönäkökulmat huomioiden. Ekoteollisuuspuistot tuottavat siihen kuuluville yrityksille ja muille sidosryhmille lisäarvoa yhteistyön kautta. Äänekosken ekoteollisuuspuisto on merkittävä teollisuudesta ponnistava, koko ajan kasvava keskittymä.

– Ekoteollisuuspuistoverkostoon liittyminen tuo meidän Plänet B – verkostolle lisää tietoa rahoituksesta ja yhteistyömalleista sekä uusia kumppaneita, uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja kansainvälisiä kontakteja kertoo Äänekosken kaupungin elinvoimajohtaja Sari Åkerlund.

Äänekosken Plänet B on paikka ja verkosto, jossa ratkaistaan globaalia ympäristöongelmaa bio- ja kiertotalouteenpohjautuvien tuotteiden ja palveluiden avulla. Maailmassa tarvitaan vuonna 2030 50 % enemmän ruokaa, 45 % enemmän energiaa ja 30 % enemmän vettä. Suomella ja Äänekoskella Plänet B:llä on merkittävä mahdollisuus vaikuttaa ja ratkaista näitä ongelmia yhteistyössä eri toimijoiden kesken.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy