ÄKS

Ari Hiltunen Liikenne- ja viestintäministeriön lentoliikennetyöryhmään – tavoitteena maakuntalentojen turvaaminen

26.08.2020 13:08

Liikenne- ja viestintäministeriö on asettanut työryhmän arvioimaan Kokkolan, Joensuun, Kajaanin, Jyväskylän ja Kemin lentoliikenneyhteyksiä. Työryhmän tehtävänä on arvioida, miten lentoyhteydet voidaan turvata. Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja Ari Hiltunen valittiin työryhmään Keski-Suomen edustajaksi.

 

Finnair Oyj:n operoimat markkinaehtoiset lennot Kokkolaan, Joensuuhun, Kajaaniin, Jyväskylään ja Kemiin loppuivat koronan yhteydessä tehtyjen lentojen vähennysten myötä. Keski-Suomen kauppakamarin kesäkuussa toteuttaman kyselyn mukaan Jyväskylän lentojen alkamiselle on suuri tarve heti syyskuun alusta alkaen.

– Maakuntamme on hyvin vientivetoinen ja yritykset tarvitsevat lentoyhteyksiä nimenomaan rajojen ulkopuolelle. Matka ei pysähdy Helsinki-Vantaalle, kuten usein luullaan, vaan suurin osa käyttää jatkolentoa, sanoo Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja Ari Hiltunen.

Lentoyhteydet nähdään äärettömän tärkeinä yritysten toiminnan mutta myös maakunnan elinvoiman kannalta poikkeusoloista huolimatta.

– Lennot on turvattava ja aloitettava, koska kun markkinat ja maat avautuvat, meidän yritykset ovat valmiina ja silloin yhteyksien on toimittava, Hiltunen painottaa.

Työryhmän toimiaika on 21.8.2020–30.9.2020. Ryhmän puheenjohtajana toimii valtiosihteeri Pilvi Torsti ja varapuheenjohtajana osastopäällikkö Olli-Pekka Rantala. Työryhmän muut jäsenet ovat Pohjois-Karjalan maakuntaliiton yhteyspäällikkö Sami Laakkonen, Kajaanin kaupungin elinvoimajohtaja Risto Hämäläinen, Meri-Lapin seutupäällikkö Sari Moisanen ja Kokkolan kaupungin kehitysjohtaja Jonne Sandberg.

Työryhmä kuulee työnsä aikana keskeisiä lentoyhtiöitä sekä muita alan toimijoita. Työryhmä voi lisäksi kuulla muita asiantuntijoita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy