ÄKS

Ensilumenladun valaistuksen rakentaminen siirtyy helmikuulle

06.11.2021 15:55
Arkistokuva.

Äänekosken Liikuntapuiston ensilumenladun valaistuksen piti alun perin valmistua lokakuun loppuun mennessä, mutta osittain koronapandemian aiheuttamien toimitusongelmien vuoksi valmistuminen siirtyy helmikuulle.

 

Valaistuksen puuttuminen ei vaikuta ensilumenladun valmistumiseen ja latuvalaistus toteutetaan väliaikaisvalaistuksella kuten viime talvena.

– Pitkät toimitusajat keskuksille, valaisimille ja yleisesti elektroniikalle johtuvat koronan aiheuttamasta raaka-ainepulasta. Urakoitsijan mukaan pylväät ja kaapeloinnit saadaan asennettua joulukuun alkuun mennessä, kertoo Äänekosken kaupungin energiainsinööri Juha Saari.

– Jos älykäs valaistusjärjestelmä ja valaisimet olisi vaihdettu tavallisiin led-valaisimiin, niin valaistus olisi ollut mahdollista toteuttaa vuoden loppuun mennessä. Tähän ei kuitenkaan lähdetty, koska olisimme joutuneet luopumaan älykkäästä valojen ohjauksesta ja siltä osin energiansäästöstä ja joustavasta valojen käytettävyydestä. Investointi palvelee kuitenkin vuosittain vuosikymmeniä, Saari muistuttaa. Ensilumenladun älykäs ohjaus mahdollistaa myös sen, että valaistus syttyy liiketunnistuksen avulla tarpeen mukaan, eikä valaistus ole sidoksissa kellonaikoihin.

Liikuntapuiston ensilumenladun valaistukseen on budjetoitu 125.000 euroa ja urakoitsijana toimii Sähköverkkopalvelu Finland Oy.

Vastaa

 1. Petteri Nieminen sanoo:

  Meillä on melkein seitsemän kilometrin valaistu latu mutta näitä valoja ei ole osattu hyödyntää tässä projektissa mitenkään.On melkoista veronmaksajien rahojen tuhlausta tämä ensilumen latu.

  1. Kansalainen sanoo:

   Työn näkee, niin tekijän tietää.
   Kuului vanha totuus.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy